Ve skromném bytě není kde šmejdit. Soutěžící šokuje, čím si Marie prošla

Retro klasika - Prostřeno! S28 (11)

Pondělní hostitelka Marie pozve soupeře z kuchařské soutěže do malinkého bytu, kde bydlí krátce. Uvaří retro prsa s broskví a získá si sympatie svojí milou a dobrosrdečnou povahou. V životě to přitom neměla lehké.

Tento týden se vaří v Ústeckém kraji. Pondělní hostitelka Marie pracuje jako pradlena a v bytě, kam pozve soupeře, bydlí krátce. Postupně jej má v plánu zvelebit, nyní jde ale o velmi skromné bydlení se základním vybavením. Do Prostřeno! se Marie přihlásila proto, aby získala nové zkušenosti a zbavila se trémy. S nervozitou bude bojovat celý večer, protože jí osud přihrál čtyři mužské soupeře, které musí nakrmit. Připraví si pro ně jídla, která umí uvařit a má je nacvičená.

Jako předkrm pánové ochutnají plněná rajčata se šunkovou pěnou a domácí bagetku. I když někteří měli řeči, že není rozdíl mezi kupovaným a domácím pečivem, nakonec si všichni pochutnají. Mrkvová polévka s pomeranči a zázvorem překvapí zajímavou kombinací chutí. Někomu se ale bude zdát nahořklá. Na hlavní chod si hosté chvíli počkají, a protože není kde šmejdit, hostitelka to vyřeší originálně.

Dá pánům balíček karet, aby se zabavili sami. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce Prima, bude to nakonec to nejlepší, co mohla udělat. Soupeři by se o hostitelce chtěli dozvědět více a šmejdění jim bude chybět, avšak jedním dechem dodají, že to v poloprázdném bytečku stejně není možné. Čekání bude tak dlouhé, že všem vyhládne.

Podívejte se, jak Marie vypráví o tom, čím si v životě prošla:

Od života dostávala jednu facku za druhou

Kuřecí plátek se šunkou, sýrem a broskví soupeřům při čtení menu připadal jako retro pokrm. „Jak ze školní jídelny mi to přijde. Zastaralé,“ má řeči David. Pavel si myslí, že je to jednoduchá klasika. Zachutnají mu šťouchané brambory. Pájovi bude kuře připadat slanější. Když nebylo šmejdění, vyzvídají pánové od hostitelky, kde pracuje a z jaké rodiny pochází. Prozradí jim, že její maminka byla alkoholička a měla 14 dětí. Marie byla od narození do dospělosti umístěna v různých institucích – od kojeneckého ústavu po dětský domov. Málem se narodila na ulici, na poslední chvíli však cizí paní zavolala záchranku, a tak se narodila v porodnici v Roudnici nad Labem. Po porodu její matka utekla z porodnice a Marie se vzdala, a tak zůstala v kojeneckém ústavu v Mostě. Pokud by vyhrála, peníze by věnovala nemocným onkologickým dětem. „Já si vůbec nedovedu představit projít tím, čím si prošla ona,“ obdivuje hostitelku Pavel.

V dospělosti si Marie sehnala bydlení, práci, kterou má ráda, a ještě se účastní různých charitativních akcí. Darovala například vlasy holčičce s onkologickým onemocněním, účastnila se běhu pro lidi, kteří nemohou chodit. „To je člověk, který zažil jednu facku za druhou od života a sám rozdává. Kdo to dneska umí?“ obdivuje Marii Pavel. Večeře bude zakončena zábavou v muzeu. Soutěžící si prohlédnou nejstarší měšťanský dům v Žatci. Bude se jim zábava líbit, nebo by raději něco méně naučného? Kolik dají Marii za její snažení bodů? V pondělí se to dozvíte.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.