Celebrity

29. září 2022 08:43

redakce Prima Ženy

Ve věku 59 let náhle zemřel slavný rapper Coolio. Příčina smrti je neznámá

Slavný americký rapper Coolio, vlastním jménem Artis Leon Ivey Jr., byl nalezen ve středu odpoledne amerického času mrtvý v bytě svého kamaráda. Příčina smrti se nyní vyšetřuje.

Šok ze světa hudby. Autor legendární skladby Gangsta’s Paradise americký rapper Coolio byl nalezen mrtvý ve věku 59 let. Coolio – vlastním jménem Artis Leon Ivey Jr. – se právě nacházel v bytě svých přátel, když jej podle informací serveru TMZ.com kamarád nalezl bez vědomí na podlaze koupelny.

Tam se rapper vydal bez vysvětlení krátce předtím. Poté, co se však nějakou dobu nevracel, se jej nejmenovaný přítel vydal hledat. Jakmile rappera objevil, přivolal na místo okamžitě záchranku. Zdravotníkům se následně už nepovedlo hudební ikonu přivést zpět k životu. Příčina smrti je v tuto chvíli neznámá. Po rapperovi zůstalo několik bývalých partnerek a 10 dětí.

Coolio se proslavil svým výše zmíněným hitem Gangsta’s Paradise z roku 1995. Skladbu přitom vydal ve svému albu It Takes a Thief v roce 1994, megahit se z ní ovšem stal až o rok později. Tehdy vystřelila na první místo všech hudebních žebříčků, kde se následně držela celé týdny. Nakonec si za ni rapper odnesl i cenu Grammy za nejlepší sólový rapový výkon.

Nicméně ne všechno v životě známého hudebníka vždy probíhalo hladce. V roce 1999 byl v Německu odsouzen za podílení se na krádeži a újmě na zdraví, o dekádu později jej pak zadrželi na letišti v Los Angeles za držení drog. V roce 2016 ještě byl zatčen na letišti za držení kradené nabité zbraně.

Sdílejte článek
Štítky smrt USA rapper Coolio