Celebrity

3. září 2022 11:20

Anna Fedorov

Raper Raego byl v dětství terčem šikany kvůli vzhledu. Pomohla mu až platonická láska

Zpěvák Raego bude hostem pořadu Povídej

Raper Raego, vlastním jménem Ladislav Pham, to neměl v dětství vůbec jednoduché. Kvůli svému vietnamskému původu, nadváze a jizvám od akné byl hodně šikanován. „Po cestě do školy jsem zvracel. Je zázrak, že jsem to vydržel,“ přiznal v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Vše se naštěstí obrátilo k lepšímu, když odjel v 16 letech do USA. Jak sám Raego říká, zachránila ho platonická láska.

Zpěvák Raego pochází ze míšené rodiny – maminka je Češka, tatínek přijel z Vietnamu. „Dlouho jsem se hledal a nevěděl, ke komu patřím,“ přiznal v pořadu Povídej hudebník. Nedařilo se mu totiž zapadnout do vietnamské komunity ani do té české. „Jezdil jsem vypomáhat rodičům na Sapu a věděl jsem, že se s Vietnamci nedokážu domluvit, protože jsem neznal jejich jazyk. Zároveň jsem ale nezapadal ani mezi české děti. Měl jsem velkou krizi identity, kterou jsem řešil tím, že jsem hodně jedl,“ vylíčil Raego důvod, proč v dětství přibral.

„Byl jsem silnější a kvůli tomu se stupňovala i šikana. Stal se z toho začarovaný kruh, ze kterého bylo hrozně těžké vystoupit. V těch nejtěžších chvílích jsem opravdu přemýšlel, jestli má pro mě život vůbec cenu a jestli v budoucnu něco dokážu,“ přiznal Raego. Tehdy prý vážil asi 130 kilogramů. Kromě nadváhy a barvy pleti ho navíc trápilo i silné akné.

Jeho spolužáci se k němu prý chovali tak drsně, že s nimi odmítal jezdit autobusem. „Jednou jsme měli ve škole takovou hru. Seděl jsem ve druhé lavici, kluci pobíhali kolem a píchali do mě kružítkem. Protože jsem byl silný, nemohl jsem se otočit. Snažil jsem se bránit, ale později jsem zjistil, že se ta skupina ještě víc semkne a vše se akorát zhorší. Namáčeli mi boty nebo je házeli pryč, ničili mi věci a třeba penál jsem měl hozený v koši. Každý den jsem chodil do školy s tím, že jsem po cestě zvracel. Je zázrak, že jsem to vydržel,“ přiznal Raego.

Do 16 let podle svých slov věřil tomu, že je chyba jenom v něm. „Myslel jsem si, že jsem se špatně narodil. Bral jsem dokonce mamce make-up a snažil se mít světlejší pleť,“ doplnil.

Nad vodou ho držela myšlenka, že jednou bude mít přítelkyni, která ho bude mít ráda. „Bylo to pro mě naprosto nemyslitelné. Byl to sen, který se nakonec proměnil. Když jsem v 16 letech odjel do Ameirky, platonicky jsem se zamiloval a rozhodl se, že se svým životem něco udělám. Začal jsem cvičit a změnil životosprávu. Nahrával jsem si také na diktafon kazety, na které jsem si pro sebe do budoucna namlouval, jak to bude vypadat, až budeme spolu,“ dodal 34letý zpěvák, který má na kontě desítky úspěšných písniček a v roce 2021 získal bronzového Slavíka. Celý rozhovor můžete sledovat už tuto neděli v pořadu Povídej od 21:30 na CNN Prima NEWS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.