Vegetariánka uvaří jídlo, které nemá ráda. Hosté se budou při zábavě dusit
Přání – Prostřeno! XXVII (4)
Zuzana Miková Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Aplikace Prostřeno! Zdroj: FTV Prima
Španělská omeleta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Gazpacho Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Domácí pšeničná placka se zeleninou, tofu a omáčkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Crème brûlée Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
V repríze speciálu kulinářské soutěže, ve které vaří hvězda reality show Like House, se ve čtvrtek pokusí o vítězství vegetariánka Zuzana. Na tu byl v minulých dnech vyvíjen tlak, aby hostům připravila maso. Podlehne, nebo bude riskovat, že ji obodují nízko?
Dvaadvacetiletá studentka Zuzana pozve ve čtvrtek soupeře z kulinářského klání do svého bytu. Jak víme už od pondělí, Zuzana je od 18 let vegetariánka. Maso jí nikdy moc nechutnalo, ovšem z jídelníčku jej vyškrtla především kvůli lásce ke zvířatům a životnímu prostředí. Proto logicky nemůže servírovat hostům steaky, jak by si někteří přáli. Soutěžící si totiž myslí, že by jim měla oplatit jejich laskavost, když jí připravili speciální vegetariánské chody. Jelikož hostitelka miluje cestování a delší čas strávila v Mexiku, Španělsku a Francii, její bezmasé menu bude inspirované zahraniční kuchyní. Podávat se bude španělská omeleta, gazpacho, domácí pšeničná placka se zeleninou, tofu a omáčkou a jako sladká tečka pak crème brûlée.
Ládinky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Číňák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Paradise chálka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bezďánky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Anastasija Chomičová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Varenyky plněné šťouchanými bramborami, podávané s máslem a zakysanou smetanou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Boršč, česnekové pampušky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Šašlik s grilovaným bramborem, salátek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Syrnyky s ovocem a jogurtem nebo smetanou a cukrem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Halyna Vorošová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Zeleninový salát Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bramboračka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Plněná sekaná, šťouchané brambory Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jablečný závin Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ivan Hejl Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Španělská omeleta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Gazpacho Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Domácí pšeničná placka se zeleninou, tofu a omáčkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Crème brûlée Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Zuzana Miková Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Šunková rolka, kváskový chléb Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tom Kha Gai Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kung pao nebo vindaloo s jasmínovou rýži a česnekovými plackami Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Red Velvet cupcakes Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vít Nezkusil Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Možná to bude nervozitou, ale Zuzana bude při vaření nejistá. Postříká kuchyň červeným vínem, protože nemá vývrtku a bude se do láhve dobývat vařečkou. Chvílemi propukne v hysterický smích. Do přípravy dezertu se pustí teprve podruhé v životě, což se v Prostřeno! nevyplácí. Jako polévku bude podávat gazpacho, které hosté neznají. Ivan si představuje vývar, Halyna neumí název ani přečíst, Anastasija španělskou rajčatovou polévku chybně zařadí do Itálie.
Vítek má připomínky úplně ke všemu. Co říká na boršč?
Při zábavě s hrozny pomůže taktika sysla
Na gazpacho se netěší ani hostitelka. „Trošku se bojím, že to někomu chutnat nebude, protože ani mně to moc nechutná,“ oznámí jen tak mimochodem. Proč neuvaří něco, co má ráda, ale nevysvětlí. Jak tohle dopadne, uvidíte už vpodvečer na Primě nebo nyní na prima+. Ivan totiž nemá rád rajčata, a tak je otázkou, jak dnes Zuzana zaboduje. Španělská omeleta nebude na talíři vypadat příliš vábně a Vítek bude dělat vtípky ohledně konzistence fazolové omáčky. Připomene mu totiž obsah plen jeho dětí. Zuzana je však na jeho řeči zvyklá a podle jejího názoru hloupé narážky patří k jeho povaze.
Největší pochvalu sklidí hostitelka za zábavu. Ta se jmenuje Dvanáct španělských hroznů a vychází ze španělské tradice, kdy se na Silvestra s každým odbytím zvonu o půlnoci sní jedna bobule pro štěstí. Hostům dá Zuzana za úkol, aby s plnou pusou hroznového vína vyslovili svoje přání. Neobejde se to bez záchvatů smíchu a někteří se budou skoro dusit. „Já s Halynou jsme zvolili taktiku sysla,“ pochlubí se Ivan. „Já chci svůj barák,“ prohlásí odhodlaně Halyna. Soutěž vykouzlí u stolu skvělou atmosféru. Vydrží až do dezertu, nebo se spíš bude taktizovat? Ještě nevařil Vít, jehož ostatní podezírají, že je největším hráčem týdne.
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů