Velikonoční menu podle Honzy Punčocháře. Tento recept musíte vyzkoušet!

Jan Punčochář a velikonoční menu

Chystáte se pomalu na Velikonoce? Pokud přemýšlíte nad tím, co připravíte pro rodinu a koledníky, třeba právě recept od Honzy Punčocháře bude ten pravý!

Honza Punčochář je vynikající kuchař, který miluje českou kuchyni, a jelikož jsou Velikonoce téměř za dveřmi, doporučí vám menu, které rozhodně nesmí chybět na vašem stole. „Já myslím, že musí obsahovat vejce, takže na začátek určitě nějaký vajíčkový salát klidně s rybou. Měl by být osvěžující, bez majonézy. Klidně jen z hořčice, oleje, citronu a zamíchat to do vajec. Pak tam dát uzeného pstruha nebo lososa,“ doporučuje Punčochář recept na předkrm. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil, co on dělá s hromadou vajec po Velikonocích.

K hlavnímu chodu mladé maso

Jako hlavní chod doporučuje mladé maso, takže buď králíka, jehně, nebo kůzle. „Je dobré ho lehce nasolit, prošpikovat česnekem a přidat rozmarýn nebo tymián. Necháme to odpočinout tak dva dny. Pak maso dáme do trouby, pomalu ho pečeme přiklopené, než změkne. Následně do něj můžete nasekat kopřivy, špenát a pěkně to promíchat ve šťávě, která z něj vyteče,“ popisuje šéfkuchař recept, který se jen doplní nádivkou a brambory.

S rodinou plánuje Velikonoce v Lisabonu

I když sám miluje českou kuchyni, na Velikonoce se s rodinou vydá do Lisabonu, kde nikdy předtím nebyl. „Moc se těším, budeme tam poznávat gastronomii a koukat se, jak se to dělá někde jinde. Budeme jíst, užívat si, hodovat a pak bude zase nějaká dieta,“ vysvětluje své plány Punčochář. Rozhodně ale své dámy neochudí o pomlázku, kterou zásadně kupuje.

Sdílejte článek