Celebrity

12. března 2024 17:15

Vanesa Havlíková

Věra Křesadlová o životě s Formanem: Nevím, proč chtěl děti, když odjel do Ameriky

Věra Křesadlová v 7 pádech Honzy Dědka

Věra Křesadlová (80) je česká herečka, zpěvačka a také výtvarnice. Přes 20 let byla členkou divadla Semafor a více než 35 let manželkou oscarového režiséra Miloše Formana (†86). V talkshow Honzy Dědka nyní zavzpomínala na jejich seznámení a na život po jeho boku.

Slavný režisér si Věru Křesadlovou vyhlídl v Lucerně při bigbeatovém večeru. „Založili jsme amatérskou bigbeatovou kapelu. Asi v roce 1963 byl velký bigbeatový sraz. Forman se tam šel podívat, chtěl tam natočit jednu zpěvačku do svého krátkometrážního filmu. Mě tam viděl, zjistil si, jak se jmenuju, a druhý den volal a chtěl se se mnou sejít,“ prozradila zpěvačka na úvod show.

Na rande s Formanem se jí zprvu nechtělo

„Chtěl si popovídat a zjistit, jestli nejsem blbá. Zval mě na oběd. Nechtělo se mi, tak jsem se vymluvila, že máme doma husu. Tak navrhl, že když máme dneska husu, abych přišla zítra k němu domů. To bylo ještě horší. Nakonec jsem šla. Byla to jedna místnost na Malé Straně, kterou si pronajal s Janou Brejchovou. Byla tam postel a kolem binec. Kupodivu se nic nestalo, ale asi jsem nějak prošla,“ zavzpomínala na začátky vztahu s oscarovým režisérem Věra Křesadlová.

Mohlo by vás zajímat: Osudové lásky Miloše Formana: Přebral ženu Gottovi, sestry Brejchovy dohnal k nenávisti

Za Formana se později provdala, i když on se prý do chomoutu moc nehrnul. „Nejdřív chtěl hned honem děti. Já ještě nechtěla, bylo mi dvacet, ale nějak to vyšlo. Nevím, proč chtěl najednou děti, když pak odjel do Ameriky. Pak jsme se vzali. Z nějaké knížky jsem se dozvěděla, že si za ním musel došlápnout můj tatínek. Tak si mě vzal,“ prozradila Křesadlová.

Svatba v netradičním složení

Jejich svatba byla minimálně co do složení svatebčanů netradiční. „Na naší svatbě byl filmový štáb Věry Chytilové, který hledal lokace. My jsme den předtím u ní byli na návštěvě. Hodně jsme se s ní kamarádili. Teda Miloš hlavně. Tam jsme se prořekli, že bude svatba,“ přiznala.

Čtěte také: Martina Formanová se s Gottem pokoušela o miminko. Se syny oscarového režiséra nevycházela

„Neřekli jsme jí kde, ale ona jezdila se štábem po radnicích a hledala, kde jsme. Takže na naší svatbě byl štáb Věry Chytilové, moje kamarádka Vlasta Kahovcová, její maminka, její brácha a její malinká tetička. A to bylo všechno. Naši to zkousli, já bych vyváděla,“ dodala Křesadlová v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat každé úterý ve 21:40 na Primě.

V talkshow se dále představil také Kryštof Hádek:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.