Celebrity

12. dubna 2023 15:10

Marie Makovská

Věřím, že budu nejdéle žijící osoba s rakovinou. Brenda z Beverly Hills motivuje ostatní

Shannen Doherty v posledním stádiu rakoviny (otevřená zpověď)

Americká herečka a představitelka Brendy z oblíbeného seriálu Beverly Hills 90210, Shannen Doherty, slaví 52. narozeniny. Od roku 2015 bojuje se zákeřnou rakovinou prsu a nyní je ve čtvrtém stadiu, přesto se snaží s nemocí bojovat a motivovat tak všechny ostatní. Otevřeně mluví a ukazuje, jak se snaží zmírnit následky rakoviny, které se neprojevují jen po zdravotní stránce, ale také po velmi citlivé stránce estetické.

Slavná herečka, která s rakovinou bojuje téměř deset let, se nachází ve čtvrtém stadiu nemoci. To je již prakticky neléčitelné, přesto se Shannen Doherty nevzdává. „Nemám žádný seznam, co bych chtěla do konce života stihnout, protože věřím, že budu nejdéle žijící osoba s rakovinou. Kdybych měla alespoň jedno přání zmínit, bylo by to prostě žít,“ sdělila serveru 7 News.

Přitom už to vypadalo, že svůj boj s nemocí vyhraje, ale nakonec v roce 2020 oznámila, že se jí rakovina vrátila. Podstupuje léčbu včetně chemoterapií, které se podepisují i na jejím vzhledu. Jako herečka a žena, která se do jisté míry živila i svým vzhledem na sociálních sítích, otevřeně mluví o tom, jak ji estetická proměna trápí.

„Když jsem začala s chemoterapií, vlasy mi začaly vypadávat v celých chomáčích pokaždé, když jsem si je umyla. Měla jsem plešky a bylo stále horší je zakrývat. Až jsem se nakonec rozhodla ten zbytek vlasů, co mi ještě zůstal, oholit. Byla to pro mě další těžká bitva uprostřed boje s rakovinou. Své vlasy jsem milovala,“ napsala herečka k černobílým fotografiím ze dne, kdy se k tomuto kroku rozhodla.

Nyní se na Instagramu pochlubila, že si v kosmetickém salonu nechala vytvořit permanentní obočí, které jí kvůli chemoterapii roste jen velmi řídce a pomalu.

„Cítím, že ve svém veřejném životě, který odděluji od hereckého, mám povinnost mluvit o rakovině a možná více vzdělávat lidi a dávat jim najevo, že lidé ve čtvrtém stadiu jsou velmi živí a velmi aktivní,“ uvedla herečka pro server 7 News a dodala, že její manžel, fotograf Kurt Iswarienko, ji velmi podporuje. Říká, že kdyby to nevěděl, možná by ho vůbec nenapadlo, že Shannen trpí rakovinou.

Sdílejte článek
Štítky nemoc rakovina Instagram herec Beverly Hills 90210 Shannen Doherty

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.