Celebrity

15. března 2023 15:20

Tomáš Durčák

Brenda z Beverly Hills je k nepoznání. Poslední stadium rakoviny jí vzalo vlasy

TOP STAR 18.11.2016 - Brenda z Beverly Hills rakovina

Americká herečka Shannen Doherty (51) se díky seriálům Beverly Hills 90210 a Čarodějky stala celosvětově známou. Od roku 2015 však bojuje se zákeřnou rakovinou prsu, a i když to několikrát vypadalo, že ji porazila, aktuálně se bohužel nachází v posledním stadiu choroby.

Půvabná Shannen nicméně i přes léta trvající vyčerpávající snahu rakovinu porazit stále nepřichází o chuť do života. Zároveň se z ní stala velmi hlasitá propagátorka screeningu prsou, který by ženy dle jejího názoru rozhodně neměly ignorovat.

Čtěte také: Nejen Anna Slováčková nebo Anna K. Tyhle ženy bojovaly s rakovinou. A nevzdaly se!

Když v roce 2017 herečka podstoupila radiační terapii, následně oznámila, že je vyléčená. V roce 2020 se však musela podělit o smutnou novinu – rakovina se jí vrátila a Doherty se nyní nachází ve 4. stadiu nemoci. Zároveň se na svém Instagramu svěřuje s řadou intimních detailů o tom, jaký život s rakovinou je. V říjnu 2021 například popsala den, kdy se v roce 2016 rozhodla oholit si po chemoterapiích hlavu.

„Když jsem začala s chemoterapií, vlasy mi začaly vypadávat v celých chomáčích pokaždé, když jsem si je umyla. Měla jsem plešky a bylo stále horší je zakrývat. Až jsem se nakonec rozhodla ten zbytek vlasů, co mi ještě zůstal, oholit. Byla to pro mě další těžká bitva uprostřed boje s rakovinou. Své vlasy jsem milovala,“ napsala herečka k černobílým fotografiím ze dne, kdy se k tomuto kroku rozhodla.

Shannen Doherty ve svých sděleních nic netají, vše ukazuje takové, jaké to opravdu je. A jak sama napsala: „Je to všechno pěkné? Rozhodně ne, ale je to všechno pravda a doufám, že když se o to podělím, všichni budeme lépe chápat, jak rakovina vypadá. A také doufám, že tím lidi přesvědčím, aby překonali svůj strach, vydali se na mamografy a nechávali se pravidelně kontrolovat.“

Čtěte také: Olivia Newton-John kvůli dceři uzavřela smlouvu s Bohem. Boj s rakovinou přesto prohrála

Mezi nekonečnými zástupy fanoušků, kteří nezapomenutelnou Brendu z Beverly Hills 902 10 podporují, je i její někdejší kolega, herec Brian Austin Green (49), který ve stejném seriálu po jejím boku hrál Davida. Ten již řadu let žije s chronickým onemocněním zvaným ulcerózní kolitida, kvůli němuž má zvýšené riziko rakoviny prostaty a rovněž přišel o vlasy.

„Hrozně jsem brečel, když jsem přišel o ty svoje. Jsi vážně bojovnice. Díky, že tohle sdílíš. Vždycky jsem tě měl rád, jsi jeden z nejlepších lidí, jaké jsem kdy poznal, a vždy tady pro tebe budu,“ napsal dojemně herec své bývalé kolegyni, která se nebojí veřejně sdílet ani ty nejtěžší okamžiky svého života.

Shannen si v roce 2011 vzala fotografa Kurta Isarienka. Předtím byla rok provdaná za Ashleyho Hamiltona a jen devět měsíců za Ricka Salomona. Kromě svého boje s rakovinou v roce 1999 rovněž oznámila, že jí byla diagnostikována Crohnova choroba. I když vždy toužila po dětech, nikdy je neměla a nakonec se rozhodla na tom nic neměnit.

Čtěte také: Hana Maciuchová, Helena Vondráčková, Jitka Zelenková. Proč tyto slavné ženy nikdy neměly děti?

„Hormony, které jsem začala užívat, moje tělo okamžitě přepnuly do menopauzy,“ svěřila se Doherty v roce 2019 v rozhovoru pro časopis Health. Jediný způsob, jak tento stav zvrátit, je užívání estrogenu, který však zároveň zvyšuje riziko návratu rakoviny prsu. S manželem proto zvažovali i možnost adopce či dárkyně vajíček. Nakonec ale i tuto možnost zavrhli. „Rozhodně nechci, aby moje desetileté dítě muselo pohřbívat svou matku. Vždy jsem dítě chtěla. Možná je mi ale předurčeno, abych byla matkou v jiném smyslu,“ řekla herečka.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.