Olivia Newton-John kvůli dceři uzavřela smlouvu s Bohem. Boj s rakovinou přesto prohrála

Zemřela herečka Olivie Newton-John

Herečka, zpěvačka a hvězda Pomády Olivia Newton-John prohrála ve věku 73 let svůj boj s rakovinou a 8. srpna 2022 zemřela v míru, obklopená rodinou ve svém doně v Kalifornii. V jednom z posledních rozhovorů, které poskytla, prozradila, že s Bohem dříve uzavřela pakt, aby zachránila život své dceři Chloe (36).

Byť lze v kariéře Olivie najít opravdu nespočet velkých úspěchů, zažila si i celou řadu těžkých chvil. Za svůj život posbírala čtyři ceny Grammy, nazpívala několik hitů, které to dotáhly až na špici popularity, a řadu dalších ocenění. Ne všechno, co jí život nabídl, však bylo dokonalé. Právě naopak.

Její bývalý partner beze stopy zmizel

Krátce poté, co ukončila své 11 let trvající manželství s hercem a tanečníkem Mattem Lattanzim, začala Olivia komplikovaný vztah s kameramanem Patrickem McDermottem, který chvílemi trval, chvílemi zase ne. Když pár střídavě randil a nerandil celých devět let, McDermott náhle zmizel na moři.

Krátce poté, co pár v roce 2005 absolvoval další ze svých rozchodů, se hereččin partner vydal na noční rybářský výlet u pobřeží Kalifornie, ze kterého už se však nevrátil. Vyšetřování pobřežní stráže skončilo rozhodnutím, že se s největší pravděpodobností utopil.

„Nikdo ve skutečnosti netuší, co se vlastně stalo. Ale víte, tohle jsou ty věci v životě, které zkrátka musíte akceptovat a naučit se s nimi žít,“ okomentovala zmizení svého bývalého přítele v roce 2016 Olivia pro pořad 60 Minutes.

Smlouva s Bohem a záchrana dcery

Zhruba před rokem se objevila v podcastu A Life of Greatness, což byl jeden z jejích úplně posledních rozhovorů předtím, než jí dlouhý boj s rakovinou sebral sílu pokračovat naplno ve veřejném životě. Během velmi upřímného a otevřeného interview Olivia odhalila svou hlubokou víru a také smlouvu, kterou uzavřela s Bohem, když v 80. letech čekala dceru Chloe Lattanzi. „Vzpomínám si na to, když jsem čekala Chloe a byla jsem blízko její ztrátě,“ vysvětlila Olivia v podcastu.

„Šla jsem si lehnout a požádala Boha, aby ji zachránil, a pokud to udělá, budu se každý večer po zbytek života modlit otčenáš – a tak jsem to i dělala,“ prozradila s tím, že od té doby věří, že modlitba může být velmi mocný nástroj. Možná i díky této smlouvě se jí a jejímu expartnerovi Mattu Lattanzimu v lednu 1986 narodila zdravá holčička. Ta se však později potýkala se závislostí na alkoholu a návykových látkách, s anorexií, úzkostí a depresemi.

Olivia věřila, že smrt není konec

Ve stejném rozhovoru se Olivia podělila také o svůj pohled na smrt a náboženství a řekla, že věří, že po odchodu na onen svět něco existuje. „Přemýšlela jste o své smrti?“ zeptal se moderátor podcastu. „Dost často jsem si říkala, že přijde možná dříve, než jsem chtěla,“ odpověděla.

„Všichni víme, že zemřeme... Myslím, že celý život to popíráme. Je to nesmírně osobní. Těžko se mi to vyjadřuje slovy. Cítím, že jsme všichni součástí jedné věci. Měla jsem zkušenosti s duchovním životem, cítila jsem svět duchů a slyšela jsem věci, které se podle mě dějí,“ pokračovala velmi upřímně zpěvačka.

Navzdory rakovině se Olivia nikdy nelitovala ani nezpochybňovala svou diagnózu. „Nikdy jsem se neptala, proč zrovna já. Možná jsem někde hluboko cítila, že to má nějaký důvod. Nebo jsem si možná potřebovala nějaký důvod vytvořit, abych se s tím nějak srovnala,“ svěřila se a potvrdila, že si myšlenky na smrt snaží nepřipouštět.

„Když máte rakovinu, cítíte, že smrt je někde blízko. Ale jako většina lidí nemám tušení, kdy zemřu. Může to být klidně zítra, když na mě třeba spadne strom. Takže je to zkrátka vědomí, že někdy zemřete. Ale snažím se o tom moc nepřemýšlet. Snažím se s tím nějak smířit,“ prozradila Olivia v televizním rozhovoru.

Upřímnou soustrast vyjadřují celebrity z celého světa

O smrti Olivie informoval svět její manžel John Easterling (70), zastánce léčivých schopností konopí, které pěstuje na ranči v Kalifornii. Svému muži říkala zpěvačka Amazon John a poslední chvíle života trávila především s ním. Pouhé tři dny před smrtí pak Olivia na Instagramu sdílela jejich společnou fotografii, k níž stručně připsala jen „Páteční vzpomínání“.

Upřímnou soustrast zesnulé zpěvačce vyjádřila celá řada celebrit. Mezi nimi samozřejmě i její herecký partner z Pomády John Travolta. „Moje nejmilejší Olivie, učinila jsi naše životy o tolik lepšími. Tvůj dopad byl úžasný. Tolik tě miluji. Ještě se určitě setkáme a jednou budeme znovu všichni spolu,“ napsal úmrtím své kamarádky očividně zasažený herec.

Vzpomínku na Olivii sdíleli například i Kylie Minogue (54), zpěvačka Dionne Warwick (81), Brooke Shields (57), Michelle Pfeiffer (64), Nicole Kidman (55) s manželem Keithem Urbanem (54), Barbra Streisand (80), Antonio Banderas (61) a mnoho dalších, které úmrtí zasáhlo.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.