Celebrity

18. ledna 2024 06:00

Eliška Reiglová

Veronika Arichteva inspiruje další maminky. Synovu agresivitu řeší respektem

MÁMY SOBĚ: Jak to má s rolí maminky Veronika Arichteva?

Herečka Veronika Arichteva (37) nepatří k celebritám, které na sociálních sítích ukazují jen to pozitivní. Její Instagram odráží realitu, která není vždy zalitá sluncem. Před více než rokem se poprvé svěřila sledujícím, že její syn Luka trpí záchvaty agresivity. Od té doby došlo k velkému posunu, přičemž řešením byla především výchova s respektem.

Loni to bylo 10 let od doby, kdy si herečka Veronika Arichteva a režisér Biser Arichtev řekli ano. I když má Veroničin manžel balkánské kořeny, ve vztahu je víc temperamentní ona, a zdá se, že stejnou povahu podědil i jejich syn. Ač přiznala, že jeho první velký výbuch nezvládla, na vztek dítěte a případný křik rodičů už nahlíží jinak.

„Situace zvládám už líp a zvládá je líp i Luka. Snažím se je řešit tak, že mám pro něj pochopení. Vzteká se z nějakého důvodu, něco se mu nelíbí, a to je naprosto v pořádku. Řeknu mu, ano vidím, že se zlobíš, pak řeknu, proč si myslím, že se zlobí a čekám, co se bude dít. Většinou za mnou přišel, obejmul mě a je to dobrý,“ svěřila se Arichteva před časem v pořadu Mámy sobě.

Respekt k dítěti

Zdá se, že právě díky jejímu citlivému přístupu dochází k dalším změnám k lepšímu. Fanouškům svěřila, že se rozhodla zapátrat v naučné literatuře, především v takové, kde bude slovo respekt spojováno s dítětem.

„Je to strašný rozdíl a posun. Neříkám, že mě už neplácne přes nohu, když má velkou emoci, nebo že se už nestrká s kámošem, když chce stejnou hračku, občas se to děje, ale vůbec se to nedá srovnat s tím, jak reagoval na většinu takových situací třeba před rokem,“ napsala na Instagramu s tím, že je vidět, jak se dětský mozek vyvíjí.

Když se Luka vzteká, nereaguje na to stejným způsobem. „Už neříkáme, že něco nesmí a nehodnotíme v tu chvíli, co se stane. Nejdřív uznáme jeho emoci, proč to asi udělal, a až se uklidní (i my), tak mu vysvětlujeme, že se nám to nelíbí, že to není OK, a ukazujeme, jak to zvládnout jinak,“ dodala.

Veronika Arichteva o agresivitě syna:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.