Celebrity

29. prosince 2022 16:26

Josef Šťastna

Vít Starý z Mandrage přišel o část nohy. Místo šance na návrat přišla nemoc a amputace

Mandrage

Zpěvák, textař a hlavně frontman dnes již zaniklé kapely Mandrage přišel podle magazínu Sedmička o nohu. Šokující zpráva zaskočila řadu fanoušků kultovní kapely. Informaci potvrdil také zdroj webu eXtra.cz. Vít Starý měl krásně rozjetou kariéru, ale nezvládl své vnitřní démony.

Ještě před rokem někteří fanoušci věřili, že legendární kapela Mandrage obnoví svou činnost. Kapela se rozpadla v roce 2019. Spekulovalo se, že za rozpadem kapely stály problémy a zdravotní trable hlavní tváře kapely. Vít Starý měl mít potíže s alkoholem a dalšími návykovými látkami.

Jenže pak se chvilku zdálo, že Vítek Starý své démony dokázal porazit a vrátí se do centra společenského dění. Redakce expres.cz před necelým rokem zjistila, že Vít Starý žije v Plzni a dělá kulisáka v jednom divadle.

Kapela Mandrage

Kapelu založili v roce 2001 zpěvák a kytarista Víťa Starý spolu s bubeníkem Matyášem Vordou. V roce 2004 se přidal baskytarista Michal Faitl a kytarista a zpěvák Josef Bolan, v roce 2009 pak ještě klávesista František Bořík. V roce 2007 vydali první desku Přišli jsme si pro vaše děti (producent Martin Ledvina, vydavatelství Universal Music). O dva roky později kapelu proslavil singl Hledá se žena a stejnojmenné album (producent Pavel Karlík). V roce 2011 kapela vydala desku Moje krevní skupina se singly Šrouby a matice či Františkovy Lázně, kterou si produkovala sama. Na album také navázalo první velké turné, které se kompletně vyprodalo. I s dalšími alby (Siluety z roku 2013 či Potmě z roku 2015) slavila kapela obrovský úspěch, a to nejen u široké veřejnosti, ale i u hudební české kritiky. V roce 2017 Mandrage zvolnili, připravovali album Po půlnoci, které vyšlo v lednu 2018. Následovalo turné, úspěšná festivalová sezóna i další samostatné koncerty.

V prosinci 2019 skupina oznámila, že přeruší na neurčito svou činnost kvůli osobním problémům frontmana skupiny Víta Starého. Nakonec počátkem roku 2020 oznámila zrušení celého plánovaného turné. Skupina Mandrage za svojí dlouholetou kariéru získala značné množství prestižních ocenění, například cenu Anděl, Žebřík či ceny OSA.

„Nebylo to jednoduché. Dneska už jsem psychicky v pohodě, ale v době, kdy jsem se skrýval, to nebylo dobré. Mám se dobře. Myslím si, že nastal čas, abych promluvil já. Doteď mluvili ostatní,“ uvedla hlavní tvář Mandrage pro web expres.cz, který ho vyzpovídal. „Když to řeknu jemně, Pepa už mé sympatie nemá,“ uvedl Starý pro expres.cz na jaře roku 2021. Měl na mysli další výraznou tvář kapely - Pepu Bolana. Někteří fanoušci začali doufat, že kapela se přesto vrátí znovu na scénu, že se nakonec problémy mezi Bolanem a Starým podaří zahladit.

Podle Sedmičky přišel Starý o kus nohy

Jenže dnes je podle magazínu Sedmička vše úplně jinak. Vít Starý má za sebou údajně operaci. „Víťovi museli amputovat část nohy. Je silný diabetik a už to nešlo jinak,“ prozradil magazínu Sedmička zdroj, který redakce nejmenovala.

„Víťa tu nohu nemá už tři čtvrtě roku. Divím se, že s tím média přišla až teď,“ potvrdil smutné informace také zdroj webu eXtra.cz.

Redakce webu Prima Ženy ve čtvrtek kontaktovala bývalou manažerku kapely Mandrage s tím, zda může potvrdit informaci Sedmičky. „O tom nic nevím,“ uvedla Lucie Hájková. Redakce zkusila také kontaktovat Pepu Bolana, ten ale na telefonát nereagoval.

„Víťa má bohužel zanedbaný diabetes. Teď už k doktorům chodí, ale léta na to kašlal. A kvůli komplikacím s ním bohužel musel skončit v práci. Chodí chudák o holi, hrozí mu i invalidní vozík,“ napsal v minulosti bulvární web eXtra.cz.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.