Vítek si uřízne pořádnou ostudu. Nic neuvaří sám a hosty bude obsluhovat tatínek

Prostřeno! XXV (73) - Vítek nevaří sám

Do kuchařského klání se ve středu zapojí hostitel Vítek, který je vinař. Rád víno dělá i o něm vypráví. Jako zábavu si připraví otevírání vína speciální technikou, kterou si hosté budou moci vyzkoušet. Večer se přesto neobejde bez trapasů. Vytknou soutěžící Vítkovi, že menu neuvaří sám, ale spíše v kuchyni sekunduje svému tatínkovi?

Ve středečním velikonočním speciálu kuchařské soutěže se podíváme do Jihomoravského kraje, kde sídlí vinařství dnešního hostitele. Vítek je zvyklý, že si s rodinou ve všem pomáhají, a tak toho využije i v soutěži o nejlepší menu. V kuchyni téměř na nic nesáhne a vaření se ujme jeho tatínek Jiří. Hosté budou velmi překvapení, když v úvodu večera z kuchyně vystoupí další osoba.

„Jsem Víťův taťka. Trošku jsem za něho bojoval,“ představí se Vítkův tatínek. Ten při vaření opravdu svede boj, a to se surovinami, které jsou pro něj úplně nové. Protože je jeden z hostů alergický na laktózu a lepek, bude se mu táta Jiří snažit přizpůsobit.

Speciální mléko bez laktózy a bezlepková mouka mu značně zkomplikují situaci. Kopřivový špenát k hlavnímu chodu mu při použití bezlepkové mouky ne a ne zhoustnout. Jako předkrm Vítek opeče na grilu kozí sýr, jinak se v kuchyni příliš neangažuje. Během večera pak představí různá vína, která bude párovat s jídlem.

Zatímco bude vyprávět o tom, jak které víno dělá, tatínek bude hosty obskakovat a nosit chody na stůl. Hosté budou z celé situace trošku rozpačití. „Trošku mě mrzelo, že nevařil Vítek. Překvapilo mě, že vařil jeho táta, ale je to rodina, tak si pomáhají,“ zhodnotí situaci Honza.

Podívejte se na Vítkův trapas při otvírání vína:

Při zábavě se hostitel pořádně zapotí

Mladý vinař si jako zábavu pro své hosty připraví otevírání lahví vína pomocí sabráže. Tato technika spočívá v tom, že se šavlí urazí konec hrdla lahve. Vítek umí i jiné metody a hostům předvede, jak lze odšpuntovat lahev pomocí skleněného panáku. To se neobejde bez nehody. Jako naschvál se při předvádění na kameru panák rozbije.

Hostitel se pro tuto příležitost převlékne do slavnostního kroje, aby dal obřadu patřičnou atmosféru. To soutěžící ocení. Vítek navíc zábavou překvapí i ty, kteří sabráž ovládají. „Sabráž jsem dělal telefonem, nožem, lžičkou i hrníčkem, ale sklenkou ještě ne,“ prozradí Honza.

Jak soutěžící ohodnotí Víťovo menu bez lepku a laktózy? Půjdou body dolů za to, že za něj vařil tatínek?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.