Celebrity

10. června 2024 18:15

David Laštovka

Vladimíru Dlouhému se dvakrát narodila dvojčata. Jeho utajovaný bratr je miliardář

Nezapomenutelný český herec a dabér Vladimír Dlouhý by 10. června oslavil 66. narozeniny. Zemřel však už před 14 lety po boji se zákeřnou rakovinou slinivky břišní. Jaké bylo jeho soukromí?

Herec Vladimír Dlouhý se stal otcem už ve velmi mladém věku. O svých prvorozených dětech ale nikdy veřejně nemluvil. Tajemství vyzradila až jeho herecká kolegyně Jana Nagyová, se kterou vytvořili pár v seriálu Arabela. „Seznámili jsme se v roce 1979. Všichni nás tehdy dávali dohromady, ale on byl zadaný a já věděla, že má i dvojčátka,“ prozradila herečka v Nedělním Aha!

Románek s princeznou

V době, kdy Dlouhý natáčel pohádku S čerty nejsou žerty, prožil milostný románek s představitelkou princezny Adélky Monikou Starou, za svobodna Pelcovou.

Čtěte také: Jak znáte pohádku S čerty nejsou žerty? Jeden z hlavních hrdinů se premiéry nedožil

„Ondra Vetchý a Mirek Dlouhý, velcí kamarádi už od konzervatoře, byli ve věku, kdy si dělali takzvané zářezy. Holky po nich šílely, mohli mít každou, na kterou si ukázali. V té době soutěžili, kdo bude mít lepší skóre, kdo jich víc sbalí. A když se na scéně objevila Monika, tedy Adélka, které bylo šestnáct let, bylo o zábavu postaráno. Monika byla cudná, nezkažená dívenka z Olomouce. Taková panenka. Celou dobu navíc byla pod dohledem svého tatínka, který tam pobýval s ní. Dopadlo to ale tak, jak už to v pohádkách bývá. Zamilovala se do Mirka. Byla to její první, a tudíž největší láska, na kterou se nezapomíná. Když Vladimír zemřel, strašně ji to sebralo,“ zavzpomínala herečka Dana Bartůňková, která ztvárnila princeznu Angelínu, pro web Prima Ženy.

Nevlastní bratr je úspěšným podnikatelem

Vladimír Dlouhý se poprvé oženil v roce 1997. S manželkou Gabrielou Heřmanovou, která byla blízkou spolupracovnicí prvního českého prezidenta Václava Havla, měl dceru Danielu. V druhém manželství s herečkou Petrou Jungmanovou, kterou si bral v roce 2008, měl dvojčata Jiřího a Jana. Dlouhý měl o deset let mladšího bratra Michala, který se stal rovněž úspěšným hercem a dabérem. Když se otec s jejich matkou rozvedl, znovu se oženil a v dalším manželství se mu narodil syn Oliver.

Mohlo by vás zajímat: Michal Dlouhý neví, proč má pověst proutníka. S Vondráčkovou a Laurinovou mu to nevyšlo

Všichni tři sourozenci drželi při sobě a navzájem se podporovali. Oliver se na rozdíl od svých nevlastních bratrů vydal jiným směrem. Stal se z něj velmi úspěšný podnikatel. Podle amerického časopisu Forbes je jeho společnost hodnocena jako jedna z deseti nejrychleji se rozvíjejících start-up firem na světě. Založil úspěšný vyhledávač letenek, který pracuje na principu algoritmů, jenže vyhledává lety všech dopravců, i těch, kteří mezi sebou jinak nespolupracují. „Přišel jsem s unikátním nápadem udělat aplikaci, která by takové vyhledávání zrychlila,“ svěřil se Oliver v pořadu Show Jana Krause. Podle deníku Blesk je jeho majetek odhadován na 10 miliard.

Podívejte se na bratra Vladimíra Dlouhého Michala, jak v seriálu Vytoč mého agenta odmítá scénu s vodou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 7. 2024

Jste dynamická osobnost, Berane. Díky dnešní nebeské energii byste se měli snažit nevynakládat energii na nesmyslné rozhovory. Snažte se být trochu pragmatičtější. Velmi pečlivě zvažte případné kompromisy. Pokud budete stát pevně na svém, dosáhnete svých cílů mnohem rychleji.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.