Vtipálek použije neobvyklou a drahou surovinu. Až u stolu zjistí, že mu nechutná

Prostřeno! XXV (75) - Jedlé kytky

V pátek se v soutěži amatérských kuchařů postaví k plotně pivovarník Štěpán. Ten byl v průběhu týdne veselá kopa a humor ho nepřejde ani při vaření. Trapným chvilkám se ale nevyhne a jeho chyby ho mohou stát důležité body.

V průběhu speciálního velikonočního týdne byl Štěpán samý vtípek. Do soutěže se prý přihlásil, protože se chce zadarmo najíst. Už v pondělí na konto alergika Honzy prohlásil, že v pátek prověří jeho intoleranci na určité potraviny. „Tajně mu tam vpašuju laktózu a lepek a uvidím, co to s ním udělá,“ vtipkoval Štěpán. Svému slovu nakonec nedostojí, a dokonce se rozhodne připravit bezlepkové brownies jako dezert. Známý čokoládový moučník však ostatní příliš nenadchne a bude se jim zdát moc obyčejný. Svůj večer Štěpán začne servírováním hned dvou předkrmů.

Prvním bude chleba s tvarůžky. Odvážný krok se vyplatí, všichni přítomní je mají naštěstí rádi. Jako druhý předkrm hostitel zvolí pivní játrové paté, při jehož přípravě se trošku zapotí. Během smažení jater totiž přijde klíčový okamžik receptu, a to podlití pivem. Při otevírání lahve se Štěpánovi povede zátku vystřelit přímo do pánve s játry. „Ta zátka do té pánve patří, ale potřebujeme z ní dostat jen aroma a takhle jednoduše ji odstraním,“ zareaguje pohotově Štěpán. Paštiku poté ozdobí jedlými květy, od kterých si hodně slibuje. Celý pokrm tím ale pokazí, jak se můžete přesvědčit v pátek vpodvečer.

Sledujte, čím hostitel „okoření“ játrové paté:

Jedlé květy nebudou žádná lahůdka

Jakmile hosté okusí druhý Štěpánův předkrm, játrové paté s jedlými květy, dostaví se zklamání. „Hmm, nic moc, ale byly dost drahý. Prosím vás, kytičky nejezte,“ varuje překvapené hosty. Ti, co ochutnají, zjistí, že jsou květy hořké. „Jedlý kytky jsou hnusný a drahý,“ povzdechne si pak na kameru zklamaný hostitel. Myslel, jak se svým nápadem blýskne, ale spíš si uškodí.

Hostům také nepůjde do hlavy, proč paštiku pojmenoval paté a ani Štěpán na to nebude mít uspokojivou odpověď. Poté pošle hosty na prohlídku svého pivovaru, zatímco připraví steak. Podaří se mu ho udělat podle představ soutěžících? Komu se bude zdát špatně upravený? Napětí vrcholí a vyhrát může jen jeden.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.