Alergik uvaří bez lepku a laktózy. Hosty pošle šmejdit do strašidelného sklepa

Prostřeno! XXV (74) - Sklepy

Ve čtvrtek se bude chtít u plotny blýsknout hostitel Honza. Ten bude mít v plánu představit rodinné vinařství a překonat svou plachost. V minulém roce jsme v soutěži mohli vidět jeho maminku, která se předvedla jako zdatná kuchařka. Na její dovednosti ostatně Honza vsadí i dnes, kdy za něj připraví úkol týdne.

Hostitel Honza ve čtvrtek pozve soutěžící do jihomoravského letohrádku a vinařství, které vlastní jeho rodina. Protože už v pondělí přiznal, že má intoleranci na laktózu a lepek, jeho menu tomu bude přizpůsobené. Úkol týdne, kterým je příprava beránka, svěří někomu povolanějšímu. Honza žije s rodiči, a tak je pomoc blízko. Jeho maminka Michaela, která už v pořadu v minulosti vařila, mu upeče beránka jedna báseň a Honza za něj později sklidí pochvalu.

Největší atrakcí bude pro hosty šmejdění ve spletitých uličkách historických sklepů. „Já se nebojím!“ ujistí všechny křikem Štěpán. Ostatní se baví i bojí zároveň a strašidelné chodby je po čase dovedou do obytných místností včetně jednoduše zařízeného hostitelova pokoje. Díky dobrodružství jim pak pěkně vytráví, takže půjdou ke stolu patřičně hladoví. Přesto ještě budou muset počkat, než jim Honza naservíruje grilované jehněčí kotletky.

Dezert s tajemným názvem je pro hosty téměř jako jazykolam:

Bude potrhaný dezert fiaskem?

Celé menu bude hostitel vařit venku a stolovat budou v chladném sklípku. Ke každému chodu bude mít připravené víno, přes všechen alkohol ale bude hostům zima a dostanou deky. A jak se mladému vinaři povede uvařit? Vajíčková pomazánka, hrášková polévka a kotletky z mladého jehněčího hosty příjemně potěší. Při čtení menu se pěkně zapotí nad názvem dezertu Kaiserschmarrn.

Nikdo neodhadne, co by to tak mohlo být, a název si spojují s houskou Kaiserkou. „Já v tom vidím pečivo. Říkám si, že by to mohla být žemlovka,“ míní Štěpán. U stolu poté zjistí, že jde o trhanou palačinku neboli Císařský trhanec. Na pánvi se upeče jedna velká palačinka, která se poté naporcuje na menší kousky. „Super, já když jsem potrhal palačinky, tak to takhle nechutnalo,“ ocení znalecky Štěpán ve čtvrtek vpodvečer na Primě.

Hosté si poté vychutnají různé druhy vín při degustaci. Celý týden si při hodnocení někteří nechávali tzv. rezervu, která se tvářila jako taktika. Odrazí se chvála u stolu na bodování?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.