Celebrity

3. září 2023 09:25

Michaela Vlčková

Michal Dvořák z Lucie měl tvrdou výchovu: Žil jsem s babičkou v Alžíru a ta mě řezala

Michal Dvořák v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Skladatel a producent Michal Dvořák v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS pohovořil o tom, proč musel několik let žít v Alžíru s babičkou. Výchova byla tvrdá, přiznal s nadsázkou moderátorce Radce Červinkové. Dvořák je otcem dvou synů a myslí si, že děti musí zažívat stres.

Část dětství prožil zakládající člen kapely Lucie s babičkou v Alžíru „Máma mě měla velmi brzo, za pár dní by jí bylo devatenáct. Tak aby si dodělala školu a uspořádala život, tak jsem jel na výlet. Nesl jsem to dost těžce. Když jedeš k babičce na prázdniny na dva týdny, tak to jde, ale když jsi tam tři roky, tak je to dlouho,“ svěřil v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS Dvořák.

Tvrdá výchova

Vyrůstat s babičkou pro Dvořáka rozhodně nebylo snadné, byla totiž velmi přísná. Díky tomu se ale naučil perfektně hrát na piano. „Babička mě od šesti let řezala vařečkou, abych cvičil na piano. Výchova byla tvrdá,“ přiznal s úsměvem v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou s tím, že je babičce za přísnou výchovu vděčný. V Alžíru byli kvůli tomu, že jeho dědeček byl tehdy v diplomatických službách.

Je z rozvedené rodiny

Dvořákovi rodiče se rozvedli, když byl ještě maličký. Překvapivě z toho ale jenom těžil a žádné velké trauma mu rozvod rodičů nepřinesl. „Jsem z rozvedeného manželství. Naši se rozváděli, když mi byly asi tři roky. Docela jsem to vnímal, ale paradoxně si myslím, že jsem na tom rozvodu vydělal. Nový partner maminky a nová partnerka tatínka byli skvělí lidi. Moje máma potom chodila s macechou na víno. Takže nejsem standardní utrápené dítě z rozvedeného manželství, ba naopak,“ prozradil.

Michal Dvořák je nejen producent a skladatel, ale i textař, autor filmové hudby, hráč na klávesové nástroje, zakládající člen skupiny Lucie a autor projektu Vivaldianno. Nyní také spustil v Soulu v Jižní Koreji projekt iMucha. Mimoto spolupracoval například s Hansem Zimmerem. Na kontě má řadu ocenění a také je zakladatelem Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady.

Děti potřebují stres

Kromě toho je Dvořák otcem dvou synů, takže se sám snaží přenést svoje zkušenosti z minulosti do současnosti. „Myslím si, že to formování přichází už v dětství. Vnímám to ještě víc od té doby, co mám dva kluky. Tím víc přemýšlím, jak to bylo u mě, abych se vyvaroval těch chyb, který jsem si zažil já,“ vysvětil.

„Mezi pátým až patnáctým rokem je to nejzásadnější. Děti jsou jako houby, všechno nasávají. Negativní věci je formují, samozřejmě i ty pozitivní ale utužování stresem je strašně důležitý. Děti musí zažít ten život ze všech stran,“ myslí si známý český hudební skladatel.

S moderátorkou Radkou Červinkovou dále pohovořil o manželce Lucii ale třeba i o začátcích s kapelou. Dvořák také promluvil o jeho nově otevřené výstavě v Soulu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.