Za názvem kapely Lucie stála láska ke slavné herečce, prozradili muzikanti až nyní

7 pádů Honzy Dědka (33) - upoutávka

Pravá nositelka jména Lucie, podle které byla pojmenována jedna z nejslavnějších českých kapel, zůstávala v utajení neuvěřitelných 37 let. Pravda vyšla najevo až v rozhovoru s Honzou Dědkem v jeho talkshow.

Pozvání do pořadu Honzy Dědka přijala kapela Lucie na základě dlouholetého přátelství. Moderátor je mimo jiné autorem textů jejich pětisetstránkové a tři a půl kilogramů vážící knihy Fotografity a o kapele ví i to, co dosud nikdy nikde nezaznělo. Zvláště pak informace z období jejího vzniku. V rozhovoru v 7 pádech Honzy Dědka tak její členové odhalili 37 let staré tajemství a konečně vyvrátili nejrůznější dohady kolem původu názvu.

„Lucii jsme založili já a P.B.CH na podzim 1985. Jmenuje se tak proto, že jsem to jméno měl vždycky rád. A tak jsem řekl, že se tak bude jmenovat kapela,“ začal nekonkrétně kytarista a zpěvák Robert Kodym v rozhovoru, který uvidíte v premiérových 7 pádech Honzy Dědka v úterý ve 21:35 na Primě. „Já ho podezírám, že byl zamilovaný do nějaké Lucie, ale do které, to mi nikdy neřekl,“ rýpnul si do kolegy baskytarista Petr Břetislav Chovanec alias P.B.Ch. Kodym se ale k jeho tvrzení přiznat nechtěl. „To jsou jenom domněnky,“ reagoval jen s potutelným úsměvem.

Jejich špičkování ovšem rozčísl frontman David Koller. „Když jsem do kapely přišel, řekli mi, že jsou všichni zamilovaní do Lucie Zedníčkové,“ provalil rovnou jejich tajemství. „Dokonce i Lucka Bílá ale tvrdila, že Lucie je ona,“ dodal k překvapení ostatních další informaci, kterou si možná někteří chtěli nechat pro sebe, klávesista Michal Dvořák, jehož manželkou je DJ Luca.

Kvůli názvu panovaly mezi muzikanty neshody od počátku. „On se členům skupiny většinou nelíbil. První rok a půl jsme měli zpěváka Michala Penka a tomu se ten název strašně nelíbil. Michal to chtěl změnit. Pořád říkal: ‚Znám jednu Lucii, to je taková kráva.‘ Já jsem ale říkal, že znám taky jednu Lucii a ta je prima,“ stál si za svým Kodym, který měl tenkrát v záloze ještě další dívčí jméno – Patricie. Lucie ale zvítězila a právě s jejím jménem se kapela vepsala do paměti a srdcí už několika generacím fanoušků.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.