Celebrity

28. března 2022 12:20

Petra Kloidová

Dcera Kamila Střihavky a syn Davida Kollera čekají už druhé dítě. Jak se poznali?

7 pádů Honzy Dědka (10) - Eva Střihavková a Adam Koller

Potomci slavných se málokdy dávají dohromady, ale spisovatelka Eva Sřihavková a bubeník Adam Koller jsou výjimkou potvrzující pravidlo. Žijí spolu dlouhá léta a očekávají druhého potomka, nejspíše se super hudebními geny. Jak se dali dcera Kamila Střihavky a syn Davida Kollera dohromady?

Pětatřicetiletý bubeník Adam Koller začal bubnovat až v jedenácti letech, ačkoliv je jeho otec David Koller slavný český bubeník a zpěvák legendární české kapely Lucie. Dětství s rockovou hvězdou hodnotí i po letech neutrálně. „Táta byl určitě někdy doma. Po revoluci to muselo být pro Lucii náročné. Jezdili 300 koncertů ročně. Prostě vydělával táta. Přál jsem si jako dítě, aby doma chodil v teplákách. Věděl jsem, že když má tepláky, bude doma, když měl džíny, blížil se odchod,“ zavzpomínal Adam, který na gymnáziu založil první kapelu a po maturitě začal studovat konzervatoř. Nyní Adam vystupuje také na koncertech s tátou.

Kamil Střihavka jako přísný otec

Adam Koller prožíval dětství částečně bez tatínka, zatímco Kamil Střihavka byl podle dcery silně autoritativní otec. „Ve tři čtvrtě na devět muselo být zhasnuto. A to dokud jsem byla doma. Odešla jsem asi v osmnácti devatenácti, to už nešlo, potřebovala jsem se večer učit a svítit,“ prozradila Eva Střihavková, autorka třech knih. Kamil Sřihavka byl perfekcionista a v dceři se snažil rozvinout všechny možné talenty –od hudby až po sport.

„Prošla jsem důkladnou hudební výchovou, odmalička jsem chodila na zpěv, na hudební nauku, violoncello… Dělala jsem to asi do 14 let. Nechtěl ze mě mít zpěvačku, ale olympionika. Dělala jsem balet, karate, ping-pong, volejbal, basketbal, veslování, přespolní běh. Pochopil, že ze mě nebude olympionik, ve chvíli, kdy se mi při přespolním běhu krátce po startu vykloubilo koleno a vrátila jsem se zpátky na start. Tam mě seřval, že jsem se měla doplazit do cíle. Do startu se nevrací. Od té doby jsem ale nemusela dělat tolik sportů, už jsem jenom veslovala. Ale tam to zase pochopil trenér, že nebudu olympionik,“ prozradila pobaveně Eva.

Jak se dali dva potomci slavných muzikantů dohromady

Eva Střihavková a Adam Koller jsou spolu dvanáct let a momentálně očekávají druhého potomka, už teď jsou rodiči tříletého Vincenta. Dvojice se potkala, když Eva uspořádala hudebně-divadelní festival v Praze, kde měl vystupovat i Adam. Prý si tak trochu myslela, že si tam najde partnera, což se jí vlastně povedlo. Pro bubeníka to byla láska na první pohled, ale Eva trochu váhala. Kromě toho tatínek Kamil Střihavka nebyl z možnosti zetě-hudebníka nadšený.

„Nechávala jsem si otevřená vrátka, musela jsem zjistit bytové podmínky. Účel byl najít si chlapa a odstěhovat se. Táta byl rozzuřený. Říkal: ‚Muzikant? Tak to je konec, to bude hrozný život, ne všichni jsou jako já,‘“ vypráví Eva v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Nakonec se prý Kamil Střihavka s Adamem Kollerem smířil. „Teď mu říká můj nikdy nenarozený syn. A miluje ho. Tak dobrý,“ prozradila mladá spisovatelka v očekávání.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.