Vyvalil se jako velká černá koule a vysolil pecky, vzpomíná Miroslav Hanuš na Mikiho Volka

Miroslav Hanuš v 7 pádech Honzy Dědka

Herec Miroslav Hanuš se v oblíbené talk show rozpovídal o svém mládí, kdy jako teenager vymetal plesy. Nezapomenutelným zážitkem pro něj bylo, když naživo viděl českého rokenrolového krále Mikiho Volka. Rozpor jeho těžkého osudu ho natolik zaujal, že se rozhodl z něj udělat divadelní hru.

„Já jsem Mikiho Volka jednou v životě viděl a zůstal mi z toho nezapomenutelný zážitek. Byl jsem na gymplu vymetač plesů. Rád jsem tančil. Mám rád smoking, rád v něm chodím a rád tancuju,“ zavzpomínal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka herec Miroslav Hanuš.

Mohlo by vás zajímat: Herec Miroslav Hanuš ukázal svoji krásnou ženu. Zahrála si v oscarovém filmu Miloše Formana

Silný zážitek, kdy českého krále rokenrolu viděl naživo, v něm zůstal dodnes. „Do půlnoci hrál velký taneční orchestr a po půlnoci bigbít. V té době byl už hodně tlustý, vyvalila se velká černá koule, vypadal spíš, že zkolabuje, ale on vysolil pecky a já na to čuměl. Po třech písničkách úplně zhasnul a zase se ta koule odkulila. Roky jsem si říkal, co to bylo, a zajímalo mě, jaký měl osud,“ popsal Hanuš.

Miki Volek Hanuše inspiroval

„Ten rozpor těžkého osudu tohohle chlapíka a toho, že rozdával radost muzikou, mě zaujal a zkusil jsem z toho udělat hru na téma: Stojí za to se úplně zničit drogami a chlastem, abychom zahráli pár pecek, které rozhýbou sál,“ vysvětlil důvod, pro který se rozhodl přivést na svět inscenaci Ať žije rokenrol!, kterou nyní uvádí Studio Dva.

Králík, který kouše a třínohý kocour

V rozhovoru s Honzou Dědkem Miroslav Hanuš také prozradil, že je hrdým chovatelem domácích mazlíčků. „Máme doma mnoho zvířat. Máme králíka, kterého si pořídila Jindřiška. Králík, který kouše, měl být mazlivý, ale kouše. Papoušek žako, ten je můj, ten je invalidní. Samička Karel. Pak máme psa, to je nalezenec. Dva kocoury, to jsou nalezenci, jeden má tři nohy. Ve venčení psa se střídáme. Teď chodí žena, snažím se naučit text do divadla a já nejsem schopen učit se text a venčit psa. Jsem typický muž,“ vysvětlil Hanuš v 7 pádech Honzy Dědka v úterý 20. února. Celý díl si můžete pustit také na prima+.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.