Celebrity

20. září 2022 15:30

redakce Prima Ženy

Miroslav Hanuš o své nízkorozpočtové svatbě: Čtyři kousky snubáku za 3,70

7 pádů Honzy Dědka (36) - upoutávka

Herec Miroslav Hanuš (59) se v talkshow Honzy Dědka rozpovídal o tom, jak se s manželkou, tanečnicí Janou, po letech společného soužití dohodli na svatbě a kolik stály jejich prstýnky zakoupené na netradičním místě. Promluvil také na téma své nenávisti k mobilnímu telefonu.

Pražský rodák Miroslav Hanuš je absolventem DAMU, který hned po studiích nastoupil do kladenského Divadla Jaroslava Průchy, odkud se později přesunul zpět do Prahy. Ve filmu se poprvé objevil v roce 1983, největší popularitu ale zažívá až nyní. Zásluhu na tom mimo jiné nese také Fylm: Vyšehrad, ve kterém získal roli shodou náhod.

Nečekaný telefonát mu zajistil roli ve filmu

„Ve Fylm: Vyšehrad jsem ztvárnil podvodníka Webera. Měl ho hrát někdo jiný, ale řádil covid. Takhle jsem se doplazil před půlnocí domů, najednou telefon, neznámé číslo. Zvedl jsem to. Říkali mi, že kolega, nebudu ho jmenovat, má covid a jestli to můžu ráno natočit. Řekl jsem, že jo, ale od devíti mám něco jiného. Odpověděli, že nevadí, natočíme to v pět,“ prozradil Miroslav Hanuš, jak k roli podvodníka přišel.

Nečekanou komplikaci štábu na poslední chvíli způsobil tehdejší předseda vlády Andrej Babiš, který se rozhodl, že zrovna místo natáčení bude za pár hodin potřebovat. Jak bylo v době pandemie obvyklé, sešel se s novináři.

„Stejně jsme museli skončit a přesunout se. Točilo se to v Kongresovém centru, protože je tam dlouhý stůl. Mezitím se pan Babiš rozhodl, že v tom samém sále bude mít tiskovku. Tak jsme to museli přesunout, protože chtěl taky ten velký stůl,“ zavzpomínal Hanuš.

Do mobilu se nedívá a nikam ho nenosí

Na ulici je dnes už jen zřídkakdy možné zahlédnout dav lidí, ve kterém se nikdo nedívá do telefonu. Když už někoho takového v davu uvidíte, pravděpodobně to bude Miroslav Hanuš, jenž mobil používá výhradně ke komunikaci – a ani tak není jednoduché ho zastihnout.

„Já mám nejchytřejší z blbých telefonů. Je to normální telefon, véčko. Nikdy ho nenosím s sebou, nenávidím to. Nenosím ho na zkoušky ani na natáčení, přestože celý štáb sedí a kouká do mobilu. Mám pocit, že toho života je tolik, že už nemůžu sledovat, jak žijou další lidi,“ vysvětlil herec Honzovi Dědkovi v talkshow, kterou uvidíte v úterý večer na Primě, co ho na telefonech rozčiluje.

O poslední telefon, který ještě chytré funkce neměl, přišel Miroslav Hanuš, jak sám přiznal, poměrně nešťastně. „Tenhle telefon umí WhatsApp a jsou tam velká tlačítka, je to ten důchodcovský. Původní tlačítkový telefon mi rozebral papoušek.“

S manželskou si pořídili nejlevnější snubáky

Před 12 lety se Miroslav Hanuš po 18letém vztahu a třech dětech oženil s manželkou Janou, rozenou Vašákovou. Po tak dlouhém soužití nepřišla žádost o ruku ze strany muže a navíc to nebyla ani kdovíjaká romantika. „Takhle v neděli asi po 18 letech a třech dětech jsme si řekli, co kdybychom se vzali. Navrhla to teda žena. Asi vyčíhla, že jsem po moučníku v oslabení. Zeptal jsem se: Kdy? Ona řekla: V úterý,“ zasmál se herec.

Svatba proběhla nízkonákladově, a to včetně šperků. „Žena říkala v železářství, že bychom chtěli kroužek na klíče – takhle na prst jako na svatbu. Paní prodavačka byla perfektní a odpověděla, že na svatbu je lepší sedlářský kroužek – je v sedmi velikostech a hladký. Tak jsme si ho vzali v dámské a pánské velikosti. I náhradní. Takže čtyři kousky snubáku – tři koruny sedmdesát,“ dodal Miroslav Hanuš.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.