Celebrity

18. září 2022 12:45

redakce Prima Ženy

Český Freddie Mercury popsal svůj nekoncertní den. Stavím nemocnici, přiznal

7 pádů Honzy Dědka (35) - upoutávka

Jako frontman kapely Queenie se dá Michael Kluch (36) považovat za úspěšného zpěváka i producenta. Ve volném čase se stává také lékařem, i když jen ve virtuálním světě, kam si chodí odpočinout. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka se rozpovídal o tom, jaké je jeho hlasové nadání a kdy zjistil, jak moc je skupina Queen ikonická.

Michael Kluch je rodákem z pražského Motola, a ačkoliv by se dal předpokládat opak, hudba nebyla nic, na čem by u sebe pracoval od dětství. Až na střední škole se začal zajímat o zpěv, do té doby byl zaměřený spíš na sport. Freddie Mercury už patří k jeho osobnosti, a to nejen díky jeho skupině Queenie, ale i díky titulní roli v muzikálu Freddie nebo v Horečce nedělní noci.

Kluch má rozsah jako Freddie

Frontman kapely Queen Freddie Mercury měl jedinečný hlasový projev a styl, díky kterému nebyl přehlédnutelný. Michael Kluch si dokonale osvojil jeho způsob oblékání i gesta. Hlas, který se k fenomenálnímu zpěvákovi dá přirovnat, se nedá získat, s tím se člověk musí narodit –⁠ a zakladatel skupiny Queenie to štěstí měl.

„Mám rozsah čtyři oktávy jako Freddie. Ale to jsem zjistil až postupem času. Až později jsem zjistil, že Queen je tak slavná kapela. Měl jsem je rád, ale až když přišel internet do domácností, začal jsem zjišťovat, jak velká kapela to byla a jak velké sousto to je. Ale to jsem ještě nepomýšlel na to, že bych je interpretoval,“ řekl Kluch.

Relax si užívá ve virtuální nemocnici

Počítačové hry se těší oblibě napříč generacemi a každý si už dokáže najít tu svou. Michael Kluch si kupodivu i přes svou pracovní vytíženost vybral takovou, která by mohla leckomu připadat stresující. „Dneska jsem hrál Project Hospital. Stavím nemocnici. Musím hlídat, aby se odbavili včas pacienti, protože jezdí noví a končí na jipkách,“ řekl Honzovi Dědkovi.

„Dneska jsem hrál celé odpoledne. Mám sedmý den interny za sebou, ještě tři zbývají. Jeden pacient mi dneska umřel. Jsem z toho vždycky smutný,“ přiznal Michael Kluch, jak moc ho jeho oblíbená hra dokáže zasáhnout.

Kapela Queenie se zařadila mezi české revivalové stálice a obdiv získává i v zahraničí. Když Michael Kluch zrovna nekoncertuje, do davů lidí sám nevyráží. Práci se musí věnovat i doma, protože ve své kapele není jen frontmanem.

„Ráno se nasnídám, pak jdu řešit mailovou korespondenci, protože naši kapelu i produkuju. Takže pracuju a pak jdu hrát,“ popsal Michael Kluch v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, jak vypadá jeho běžný nekoncertní den.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.