Celebrity

19. dubna 2022 17:05

Anna Fedorov

Wolfová o zákeřné nemoci: Chtělo se mi umřít, vypadala jsem jako stanová kůže

POVÍDEJ (15)

Pavlína Wolfová si před několika lety prošla těžkým obdobím. Ve Fakutní nemocnici Bulovka totiž bojovala s klíšťovou encefalitidou. Tři týdny prý o sobě vůbec nevěděla. Nejhorší období však přišlo až poté. Zhubla totiž několik kil a připadala si jako „stará stanová kůže“. Nejen o tom Wolfová promluvila v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Dcera známé herečky Pavlíny Filipovské se v létě 2016 ocitla v nemocnici. Měla klíšťovou encefalitidu a otok mozku. O tom, že je hospitalizovaná, informovala na sociálních sítích přes svého kamaráda a scenáristu Tomáše Baldýnského.

„Zdravím vás z Fakultní nemocnice Bulovka, kde se já a můj mozek pokoušíme vrátit do původních proporcí. Jeho otok (toho mozku) mě bohužel bolí moc, tudíž nemohu dělat vůbec nic, tedy ani odpovídat na vaše dobře míněné zprávy a dotazy,“ stojí ve zprávě od Pavlíny Wolfové.

Wolfová přitom měla podezření, že je nemocná, už několik týdnů předtím. Navštívila proto několikrát svou praktickou lékařku. Pomoci se však nedočkala. „K lékařce jsem chodila furt. Říkala jsem, že mi je špatně. Paní doktorka mi ale odpovídala, že jsem asi stopadesátá, komu je dnes špatně. Ukazovala jsem jí také na fotografii, že jsem měla klíště. Jako odpověď se mi však dostalo, že jsem tento týden byla třístá, kdo jí hlásil stejnou věc,“ vylíčila Wolfová, která na CNN Prima NEWS moderuje pořad 360°.

Svou praktickou lékařku v průběhu měsíce navštívila asi čtyřikrát. Jak sama říká, na toto období nevzpomíná zrovna v nejlepším. „Říkala jsem jí, že mi opravdu něco je a trochu mi i škube ruka. S paní doktorkou jsme takhle diskutovali asi měsíc a dopadlo to tak, že jsem se ve své plné síle ocitla v čekárně praktického lékaře, který mě přesvědčoval o tom, že jsem typ člověka, ‚kterému se smějeme‘. Pamatuji si, že to pro mě bylo strašně ponižující,“ svěřila se.

Starala se o mě máma

U Wolfové se v průběhu měsíce objevily i další vážné symptomy. Kromě toho, že se cítila špatně, měla také velké bolesti hlavy a problém s periferním viděním. „Když jsem jela na motorce, neviděla jsem do stran. Paní doktorce jsem také říkala, že mě strašně bolí hlava,“ vysvětlila. „Skončilo to nakonec tak, že se jelo narychlo na Bulovku, kde mi fakticky zachránili život. Další tři týdny jsem o sobě nic nevěděla,“ popsala hororovou zkušenost Wolfová.

Pavlíně Wolfové se podařilo zákeřnou nemoc překonat. Nejhorší období ale podle jejích slov nastalo hned poté. „Nechtělo se mi žít. Starala se o mě máma. Nemohla jsem chodit, jenom jsem ležela a chtělo se mi umřít. Bylo to divné, protože tohle obvykle v povaze nemám,“ přiznala známá novinářka.

Na celé situaci se přitom snažila najít i něco pozitivního. Kvůli nemoci totiž hodně zhubla a z velikosti 36 a 38 se stala 34. „Vtipné na tom bylo, že celý život jsem měla velikost 36, 38, 40 a najednou jsem měla 34. Všechno ze mě padalo,“ popsala Wolfová. „Chtěla jsem si v té tmě a depresi říct: ‚Do pr*ele, konečně mám tu 34.‘ Ale vypadala jsem jako stará stanová kůže. Fakt to nebyla postava do bikin. To, že jsem si mohla koupit kalhoty z výlohy, mě ještě více táhlo ke dnu. Byla jsem vyřízená, říkala jsem si, že jsem skončila,“ pokračovala.

Hezky se prý o ní tehdy nepsalo ani v médiích. Z toho si však tenkrát Wolfová hlavu příliš nedělala. Byla ráda, že je z nejhoršího venku. „Tenkrát jsem šla do kavárny a nikdo mě nepoznal. Měla jsem na hlavě klobouk, seděla na sluníčku a měla pocit, že jsem v nebi. V Blesku tenkrát psali, že umírám. Ale to nevadí. Seděla jsem tam a říkala si, že jsem to fakt přežila. Přežila jsem hlavně pro své děti,“ uzavřela své vyprávění moderátorka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.