Celebrity

15. března 2022 17:40

Žaneta Dernerová

Pavlína Wolfová: Devadesátky zažila s Markétou Fialovou, bál se jí i šéf Mosadu

Rázná Pavlína Wolfová otevřeně přiznává: Jaký host ji dostal do úzkých?

Známá novinářka a moderátorka Pavlína Wolfová působí odměřeně, ve svých debatách je přímočará a nekompromisní. Není divu, že z ní měl strach dokonce i bývalý šéf Mosadu Dani Jatom. Ač byste to do ní možná neřekli, i ona si ale dokázala užít pověstné devadesátky – s plnou parádou a ve společnosti kamarádky Markéty Fialové.

Pavlína Wolfová pochází z umělecké rodiny. Její maminka Pavlína Filipovská je skvělá herečka a zpěvačka, otec Petr Spálený je taktéž vynikající zpěvák. Dalo by se tak předpokládat, že i ona bude mít pěvecké ambice. „Já je mám pořád,“ odpovídá s úsměvem moderátorka pořadu 360° Pavlíny Wolfové.

Její život se ale ubíral trochu jiným směrem. Po studiu médií na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy začínala v roce 1991 jako elévka v Lidových novinách. Následoval post zahraniční zpravodajky v tehdejší Československé televizi, její kariéra strmě stoupala i na televizi Nova, kde působila jako reportérka pořadu Na vlastní oči a moderátorka diskusního pořadu Áčko. „Já bych chtěla, aby můj profesní život byl spojen se světem, nejen se světem médií. Ale s celým světem,“ říká Pavlína, kterou vídáme každý všední den na zpravodajské stanici CNN Prima NEWS.

Přestože diváci znají Pavlínu Wolfovou především z televizních obrazovek, je zkušenou novinářkou s mnohaletou praxí i v tištěných a rozhlasových médiích. Právě rozhlas je očividně její srdeční záležitostí. „Je to úplně jiný způsob práce, jiný stres než v televizi, nebo když člověk píše,“ popisuje moderátorka a doufá, že se k němu opět jednou vrátí.

Své působení v tištěném médiu, díky čemuž zažila onen fofr, který patří k vydávání deníku, ale považuje za to základní a stěžejní. „Byli jsme novináři. Byli jsme tématem zaměstnáni více než sami sebou. A to je úplně zásadní,“ je přesvědčená Pavlína, která dodnes velmi ráda píše a trochu ji mrzí, že je její tvář lidem nejvíce známa právě z televize.

Pavlína Wolfová chodila domů s pláčem

Nabídka na moderování pořadu 360° přišla po neuvěřitelné sedmnáctileté pauze od jejího posledního televizního působení. První dny zkušebního vysílání prý dokonce chodila domů s pláčem a chtěla skončit. „Byl to ohromný stres. Vůbec jsem neočekávala, že bych se kdy v životě do takové situace dostala,“ vzpomíná na nelehké začátky Pavlína, která ale nyní tvrdí, že je to práce snů.

Diskusních 360° Pavlíny Wolfové je pro ni ale výjimečných nejen tím, že je to jediný pořad na světě, na který se pravidelně dívá každý večer její maminka. Jedinečný je i pro Pavlínu osobně. „Doufám, že je na tom zjevné, že pracujeme s plným nasazením, baví nás to a snažíme se to vůbec dělat co nejlíp. Aby to byl nejlepší pořad na světě,“ dodává Pavlína.

Wolfové se bál i šéf Mosadu

Hosty zpovídá ráda jednoduše proto, že ji zajímají lidé, kteří mají co říct, a těší se především na takové, kteří ji mohou poskytnout odpovědi na její zvídané otázky. Vyloženě do úzkých ji žádný z jejích hostů během vysílání nedostal. Přesto má jednoho nesmazatelně v paměti. „Dani Jatom, což je bývalý ředitel Mosadu, přišel do studia a vypadal, že se mě bojí. Pak mě poprosil, ať jsem na něj hodná,“ vypráví Pavlína a přiznává, že neskrývaný strach zrovna šéfa Mosadu ji rozhodil.

Pavlíně se zase v show Máme rádi Česko, kterou můžete sledovat každý pátek večer na Primě, povedlo rozhodit moderátora Libora Boučka. Pustila se s ním totiž do ostré debaty, což si nikdo před ní ještě netroufl. Aby toho nebylo málo, o své spolužačce a kamarádce Markétě Fialové tam tehdy řekla, že je mírně hysterická.

Devadesátky s Markétou Fialovou

I když Pavlína neprozradila, jakou konkrétní dohru tento její výrok měl, práskla alespoň to, jak si s Markétou užívaly studentská léta. „My jsme taková esence toho, jak ty devadesátky opravdu vypadaly. To znamená kluci, sex, drinky, občas škola, prázdniny, cestování, svoboda. Bylo to skvělé, byly to devadesátky,“ usmívá se potutelně Pavlína a dodává, že Markéta by mohla vyprávět ještě další podrobnosti.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.