Celebrity

16. dubna 2022 19:30

Anna Fedorov

Wolfová o Filipovském: Odcházel zvláštním způsobem. V divadle jsem se za něj styděla

POVÍDEJ (15)

Novinářka Pavlína Wolfová bude hostem nedělního premiérového dílu pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. S moderátorkou Radkou Červinkovou pohovoří o své rodině a hlavně herecké legendě a dědečkovi Františku Filipovském. „Dědeček se do toho uměl fakt opřít. Ježíš, jak já se za něj vždycky v divadle styděla, když mluvil nahlas,“ prozradila Wolfová.

Wolfová mluví o své rodině jen v pozitivním slova smyslu. Je dcerou zpěváka Petra Spáleného a herečky a moderátorky Pavlíny Filipovské. Jejím dědečkem byla herecká legenda František Filipovský. Ke všem jmenovaným má Pavlína hodně blízko.

Pavlína Wolfová o Filipovském: Nesmělo se mu říkat dědo

Zásadní vliv na ni měli od malička její rodiče. Hodně ale tíhla také k prarodičům. Po babičce Matildě dokonce pojmenovala dceru. „Babička pro mě byla jistota v době nejistot. Ať už při rozvodu mých rodičů, pubertě anebo v době první lásky. Dodnes si myslím, že byla dokonalá komplet se vším všudy. Měla nesmírnou míru trpělivosti s divokými lidmi. I cirkus potřebuje šedou eminenci, která to drží pohromadě a dává tomu řád,“ řekla Wolfová s tím, že právě takovou roli v její rodině zastávala babička. Když odešla, všechno se změnilo.

„Prošli jsme si roky nejistoty. Nevěděli jsme, kdo nás spojí a dá dohromady. To se čase stalo mojí ambicí. Snažím se dát rodinu dohromady,“ svěřila se Wolfová, která na CNN Prima NEWS moderuje pořad 360°. Kromě babičky měla velice blízko i k dědečkovi, slavnému herci Františku Filipovskému. „Byl to děda, kterému se nesmělo říkat dědo. Neměl to rád,“ řekla s úsměvem.

Filipovský zemřel před téměř 29 lety. Wolfová si ale dodnes pamatuje společně zažité chvíle do nejmenších detailů. „V čase, kdy byly prázdniny, dělal mámě parťáka a jezdil s námi na dovolené. Byl čtvrtý do party a bylo to s ním skvělé. Působil bezstarostně a byl strašně pozitivní, optimistický a děsně legrační. V životě jsme ho neviděla se zlobit, rozčílit se nebo se víc napít,“ popsala.

„Slyšela jsem o něm spoustu špatných věcí, když umřel. Ale já jsem si památku na něj uchovala tak, jak jsem ho četla,“ přiznala. Poslední rok jeho života s ním bydlela v jednom bytě a viděla ho tak odcházet. „Odcházel strašně zvláštním způsobem,“ svěřila se Wolfová.

Byl to těžký rok

Její dědeček totiž přestal mluvit. „Nevím, co se stane herci, který najednou nemůže používat to, co používal celý život a on se do toho fakt uměl opřít. Ježíš, já se vždycky tak styděla v divadle, jak on byl nahlas a pak byl stejně nahlas i v metru nebo tramvaji,“ smála se Wolfová.

Když přestal mluvit, začal být podle jejích slov dezorientovaný a začal scházet. „Byl to strašně těžký rok. Že to spěje ke konci jsme všichni věděli, ale nikdo jsme si to nedovedli představit. Pamatuji si jako dneska, když tenkrát jsem pracovala jako elév v Československé televizi a přijeli za mnou do televize mi říct, že umřel. Dodnes je to pro mě jeden z největších šoků, jaké mě kdy v životě potkal,“ přiznala. Celý rozhovor sledujte v neděli 17. dubna v pořadu Povídej od 21:30 na CNN Prima NEWS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.