Celebrity

6. února 2024 10:50

Eliška Reiglová

Snažím se nemít hlavu v míse. Tereza Mašková přiznala boj s poruchou příjmu potravy

Oblíbená zpěvačka Tereza Mašková (27), která se proslavila účastí v show Česko Slovensko má talent, dříve bývala šedou myškou a potýkala se s nadváhou. Negativní komentáře na její vzhled se na ní bohužel podepsaly, začala totiž trpět poruchou příjmu potravy, konkrétně bulimií. S tou od bojuje od 14 let dodnes a na sociálních sítích přiznala, že se ji znovu snaží dostat pod kontrolu.

O svém boji s bulimií Tereza Mašková vždy mluvila poměrně otevřeně. V posledních letech si její sledující na sociálních sítích mohli všimnout, že se oddala sportu, proto nikdo neměl šanci pojmout podezření, že poruchu příjmu potravy nemá pod kontrolou. Nyní to ale sama přiznala.

Touha po dokonalosti a podlitiny

„Trošku se tady rozepíšu, protože mám potřebu vám to říct. A je to pro mě těžké… cítím se tak, jako bych znovu prohrála. Zase v tom lítám (PPP). Svou touhou po nesmyslné dokonalosti a ve stresových situacích, nebo když mám strach si ulevit tím, že půjdu zvracet, jsem své tělo dokázala dostat do takového stresu, že si vytvořilo chronický zápal v očích. Tělo mi říká: Tak už sakra přestaň! Tohle nezvládneme,“ napsala zpěvačka ke snímkům, na nichž má pod okem podlitinu.

Leckdo by si při pohledu na obličej Maškové mohl pomyslet, že ji někdo zbil, skutečnost je ale jiná. Tvrdila, že jí popraskaly žilky, když v předklonu čistila koberec. Nyní prozradila, že šlo o výmluvy. „Velice často jsem chodila s podlitinou pod okem… ne, nikdo mě nezmlátil, to jsem si udělala já a moje hlava v záchodové míse,“ přiznala.

Vyhledání pomoci

Tereza Mašková chce být vůči svým fanouškům transparentní. Možná je to velká motivace pro ni samotnou, především ale doufá, že její příspěvek přiměje ty, kteří poruchou příjmu potravy taktéž trpí, tento problém intenzivně řešit. Nechce, aby to nechali zajít daleko, a nabádá je k vyhledání pomoci. Je optimistická a věří, že díky lidem, které má okolo sebe, tento boj také zvládne.

„Proč to celé píšu? Protože to řeším. Pravidelně docházím na terapie a mám skvělou terapeutku, se kterou jsem v kontaktu v podstatě každý den. Vím, že tohle nezvládnu sama! A chci si nechat pomoct. Asi jste si všimli, že každý den přidávám stories z fitka. Ano, chodím každý den, někdy i 2x, a vím, že to není taky dobré přehánět. Momentálně mi to pomáhá nebýt s hlavou v záchodové míse. Snažím se a bojuji,“ dodala.

S poruchou příjmu potravy bojovala také Gabriela Soukalová:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.