Celebrity

8. června 2024 18:29

Gabriela Kolinová

Zemřel herec Martin Hruška. Zahrál si v seriálech Sedm schodů k moci či Krejzovi

Herecký svět přišel o další talent. Nečekaně zemřel Martin Hruška, kterého diváci znají ze seriálů Sedm schodů k moci, Modrý kód nebo Krejzovi. Bylo mu pouhých šestapadesát let. O jeho náhlém úmrtí informoval na sociální síti herec Michal Lang. Příčina smrti zatím není jasná, na vině byl možná infarkt.

„Martin Hruška. Nejsou slova, jenom slzy,“ napsal na svém facebookovém účtu Lang. Českobudějovický herec Martin Hruška opustil tento svět v pouhých šestapadesáti letech. V komentářích pod příspěvkem se píše, že možnou příčinou smrti byl infarkt. Příčina úmrtí ale zatím nebyla potvrzena.

Martin Hruška 🖤 Nejsou slova Jenom slzy

Posted by Michal Lang on Saturday, June 8, 2024

Hruška vystudoval Pražskou konzervatoř, poté působil v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech. Po absolvování vojenské služby studoval také na pražské filozofické fakultě – obor divadelní věda.

Mohlo by vás zajímat: Syn Ivana Trojana se oženil. František si vzal starší herečku Annu Kratochvílovou

V devadesátých letech přesídlil do Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, kde hrál až do své smrti. Některé hry i režíroval. Působil také v pražském Divadle pod Palmovkou, kde si zahrál například v inscenaci 294 statečných o atentátu na Heydricha.

Kromě divadla se věnoval také pedagogické činnosti na českobudějovické Konzervatoři a práci v rozhlase.

Diváci ho znají také ze seriálů FTV Prima. Zahrál si například v sérii Sedm schodů k moci, Modrý kód nebo Krejzovi. Objevil se i ve filmu Teambuilding nebo ve snímku Pojedeme k moři.

Martin Hruška se objevil v seriálu Sedm schodů k moci:

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima herec Modrý kód schody Martin Hruška Pojedeme k moři

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.