Sedm schodů k moci: Příběh venkovské servírky, která prorazila až do vysoké politiky

Upoutávka - Sedm schodů k moci od 8. února na prima+

Osmidílná série Sedm schodů k moci vypráví poutavý příběh ženy, která uměla okouzlit a jít si tvrdě za svým, milovala luxus, vlivné muže a moc. Fiktivní story dvou hlavních hrdinů jsou volně inspirované českým politickým prostředím po roce 2000. Sledujte exkluzivně online od 8. února v nové streamovací službě prima+.

Sleduje životní cestu a kariérní vzestup venkovské servírky Anny Malé krok za krokem – nebo chcete-li schůdek po schůdku – a to až do nejvyšších politických pater a ložnice ministra Tomáše Vichra. A pak? Pak už to v této zemi umí každý dopovědět. V hlavních rolích se těšte na vynikající Evu Podzimkovou (dříve Josefíkovou) nebo Jiřího Vyorálka.

Autorem scénáře je známý publicista Josef Klíma

Seriál vznikl v režii Jiřího Chlumského a Martina Koppa. Autorem námětu a scénáře je publicista Josef Klíma. Hlavní role Anny Malé a Tomáše Vichra získali Eva Podzimková , kterou si diváci oblíbili například v seriálu Slunečná, a Jiří Vyorálek, známý jako patolog z úspěšného krimiseriálu Polda.

Unikátní smyšlený příběh nepostrádá varování

Josef Klíma na seriálu začal pracovat před pěti lety. „Zaujal mě motiv toho, jak se lze do vysoké politiky dostat přes vztahové záležitosti, protože dosud se politici k moci dostávali většinou přes zákulisní čachry. Tato kauza ale ukázala jinou možnost. Začal jsem si obstarávat materiály z okolí hlavní aktérky, zároveň jsem ale ten příběh posunul ještě jinam. Nechtěl jsem sledovat kariéru jedné konkrétní osoby, v hlavní hrdince jsou obsaženy příběhy žen, které se z nejnižšího stupně společenského žebříčku dokázaly dostat na jeho vrchol díky vztahům,“ popsal svůj motiv Klíma.

Herci v seriálu Sedm schodů k moci

Pro Evu Josefíkovou je role Anny Malé dosud největší hereckou příležitostí. „Byla jsem touto nabídkou velmi mile překvapena, je to velká role a je skvěle napsaná. Moje postava je žena mocná a mírně záludná. Troufám si říct, že seriál osloví nejen atraktivitou politického prostředí. Není to téma v Česku televizně exponované,“ říká Eva Josefíková, která zahájila natáčení nejnáročnějšího projektu své kariéry necelý rok po narození dcery Loty. „Zpočátku to byl trošku náraz do dosavadního rodinného života. Bylo potřeba nastolit přísnější logistiku, ale podařilo se to i díky tomu, že mám opravdu skvělé zázemí,“ dodává herečka.

Z premiéra psancem

Také Jiřího Vyorálka motivovala k přijetí role atraktivita tématu. „Ano, je to velké téma. V úvodu seriálu je moje postava Tomáš Vichr ministrem kultury, později se stává premiérem a nakonec psancem. Je to příběh chlapa, který se zblázní do jiné ženy a pro ten vztah obětuje všechno,“ popsal herec svoji úlohu v seriálu Sedm schodů k moci s tím, že pro chování své postavy má určité pochopení. „Také jsem prožil chlapské zbláznění. Nějaké společné momenty s Vichrem tam jsou, ale moc bych to nerozváděl,“ dodal pobaveně Jiří Vyorálek.

V dalších rolích se objeví například Tomáš Měcháček, Veronika Žilková, Jana Krausová, Michal Novotný, Michal Dalecký, Betka Stanková, Soňa Norisová, Jiří Štrébl, držitelka Českého lva Pavla Gajdošíková a v roli klíčového novináře Karla Krčky Pavel Batěk.

Projekt pro Primu natočila produkční společnost Unit Sofa Praha, zastoupená producenty Šárkou Chlumskou Oujezdskou a Janem Hlavsou. O termínu uvedení seriálu Sedm schodů k moci bude skupina Prima včas informovat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.