Žilková dostávala anonymy o nevěře roky. Odbornice: Často je píšou samy milenky

Pokračování kauzy Žilková Stropnický

Herečku Veroniku Žilkovou upozorňovaly anonymní zprávy na nevěru jejího manžela Martina Stropnického více než tři roky. I když se jimi snažila nezabývat a házet je za hlavu, vypadá to, že byly od začátku opodstatněné. Otázkou ale zůstává, kdo za anonymy stál.

Kauza rozchodu herečky Veroniky Žilkové a diplomata Martina Stropnického již nějaký ten čas hýbe českým showbyznysem. Ačkoliv se Žilková nejprve domnívala, že za rozpadem vztahu stojí covidová pandemie a s ní související nejrůznější cestovní omezení, která rodinu na dlouhou dobu rozdělila, důvodem krachu čtrnáctiletého manželství je mladší žena. Poměr Stropnického a jeho milenky, jíž má být Markéta Horňáková, která stejně jako on pracuje na velvyslanectví v Tel Avivu, není údajně nijak čerstvý.

Podle samotné Žilkové trvá tři a půl roku. Právě v té době dostala první anonym upozorňující na nevěru jejího muže. Přestože Veroniku nechávaly tyto zprávy dlouhou dobu chladnou, docentka klinické psychologie a autorka knih o lidských vztazích a komunikaci Laura Janáčková tvrdí, že mohou s ženskou psychikou hodně zamávat. „Všechny anonymy jsou špatné, vzbuzují nejistotu. I když víme, že bychom se jimi zabývat neměli, tak nám ten červíček vrtá v hlavě a zajímáme se o to, protože chceme mít věci pod kontrolou,“ vysvětluje Janáčková pro pořad Showtime.

Anonymy posílají většinou samy milenky

Za anonymy se mohou skrývat jak neznámí lidé, kteří jednoduše nepřejí těm více úspěšným, tak i sami aktéři, kterých se situace týká. Většinou to bývají právě milenky, které tím plánují dotlačit muže k rozvodu. „Zamilovanost trvá tak dva až tři roky, což znamená, že milenky se během těch let chtějí dobrat toho, aby se jejich role změnily na manželky. Snaží se být dokonalé, chápající, podporovat volbu dotyčného muže. Je logické, že pokud se ke změně nemá, mohou si dopomáhat i tím, že se to manželka dozví a vyhodí ho,“ popisuje psycholožka jednání, s nímž se často v ordinaci setkává, a dodává, že případně mohou za anonymními zprávami stát i přátelé milenek, kteří touží podpořit vzrůstající lásku.

Mohlo by se zdát, že podobné zvěsti mohou manželku na případný rozvod trochu připravit. To jsou ale mylné domněnky. „I když to víme dlouhou dobu nebo tušíme, tak se chceme ujišťovat, že to tak není, a pokud máme na druhé straně muže, kteří nám dávají naději, stále se snažíme. O to horší pak je, když je ortel vyřčen,“ uvádí Janáčková. „Zjistíme, že naše snaha byla k ničemu a že z nás někdo dělal blbce. Naruší se důvěra a komunikace. Někdo si nás nevážil, aby udělal pořádek včas.“

Svou roli v tom, že se chlap zakouká jinde, může hrát i dlouhodobé odloučení od manželky, které cílevědomé dívky dokážou perfektně využít. „Muži jsou vizuálně vzrušiví a zvláště ti vlivní a bohatí jsou lovnou zvěří pro ženy. Platí citát: ‚Bůh dal mužům penis a mozek, ale pouze tolik krve, aby fungoval jenom jeden z těch orgánů,‘“ uzavírá s úsměvem Janáčková.

Ať už to bylo v případě Žilkové a Stropnického jakkoliv, vypadá to, že mladá milenka, která stojí za jejich rozchodem, dosáhla svého. Na diplomata si prý brousila zuby již od svého nástupu na izraelské velvyslanectví a podle posledních zpráv by se s ním měla zdržovat v rezidenci české ambasády.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.