Celebrity

1. dubna 2022 06:01

David Laštovka

Rozvod Žilkové a Stropnického: Jak snášela odloučení před krizí dcera Kordula?

Konec manželství Veroniky Žilkové a Martina Stropnického patří mezi nejpřekvapivější rozchody v českém showbyznysu letošního roku. Jak to nese jejich dospívající šestnáctiletá dcera Kordula?

Už ve své autobiografické knize Dělte dvěma si herečka postěžovala, že kvůli stěhování do Izraele, kde Martin Stropnický získal prestižní práci velvyslance ČR, přišla jejich dcera Kordula o dětství a nyní jí to vrací drsnou pubertou. „Kordulka je v citlivém věku, je jí třináct let, což všichni víme, že je trošku krizové období. Nechce se jí odejít z Čech, ale promluvili jsme si s ní a dohodli se na tom, že to na půl roku zkusíme. Od února, od druhého pololetí, v Izraeli nastoupí do americké školy, kde bude studovat v angličtině. Pokud jí to půjde, v září by tam normálně pokračovala v dalším ročníku. Pokud ne, vrátím se s ní do Čech a za tatínkem budeme dojíždět na prázdniny,“ prohlašovala Veronika Žilková před stěhováním do Izraele, kde s Kordulou nakonec žila dva roky.

Domů se spolu vrátily v době, kdy vypukla pandemie koronaviru. „Mám v Praze maminku, které bude v květnu 96. Moje místo je teď v Čechách. Vezmu si ji k sobě a zůstanu s ní, dokud mě bude potřebovat,“ vysvětlovala herečka po svém návratu v dubnu 2020. Od té doby je pro dospívající dceru máma i táta v jednom. „Kordula chodí na Střední školu jezdectví a dostihového sportu do Chuchle, takže každý den postávám ve stáji a čekám, až dojezdí, dotrénuje a vyčistí koně. O víkendech ji vozím po závodech. Doma jsem teď za dva,“ přiblížila Veronika.

Herečka však konec manželství, která trvalo čtrnáct let, nese těžce. Zaráží ji i způsob, jakým se s ní Stropnický rozešel. „Dnešní absurdita. Exministr obrany sedí v době válečného napětí ve vile s atomovým krytem. Svoji rodinu místo toho, aby bránil a chránil, tak rozbíjí. Vtip? Ne. Dostala jsem od manžela e-mail. Stálo v něm, že mě už nemiluje a že se mi omlouvá. Nikoho k lásce nedonutíte,“ oznámila Veronika Žilková veřejnosti, že už s Martinem Stropnickým netvoří pár.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.