Celebrity

20. dubna 2022 18:30

Josef Šťastna

Žilkovou trápí bydlení Martina Stropnického: Vystěhovala ji mladá sokyně

Za rozpadem manželství Veroniky Žilkové a Martina Stropnického stojí jiná žena

Herečka Veronika Žilková (60) zažívá složité a bolestivé období. Její manžel Martin Stropnický (65) ji během diplomatické mise v Izraeli vyměnil za mladou kolegyni z ambasády. Stropnického vztah s Markétou Horňákovou navíc může mít i vliv na funkci velvyslance či na bydlení v Tel Avivu.

Martin Stropnický mlčí a nevyjadřuje se k tomu, proč a za jakých okolností odešel od rodiny. Veronika Žilková je vůči novinářům mnohem otevřenější a nezdráhá se hovořit o tom, jak ji manžel zklamal a jak jeho odchod od rodiny zasáhl i šestnáctiletou dceru Kordulu.

Veronika Žilková v polovině března veřejně potvrdila, že manželství se rozpadlo, a naznačila, že vztah nemá smysl zachraňovat, protože Stropnický již má mladší náhradu. Tehdy naštvaně uvedla, že manžel se neodvážil své rozhodnutí sdělit z očí do očí, ale rozchod jí oznámil přes e-mail.

Ženou, se kterou diplomat navázal hodně blízký vztah, je podle deníku Blesk jeho kolegyně z ambasády Markéta Horňáková. Pohledná blondýnka je od roku 2016 oficiálně vedena jako konzulární asistentka. Na ambasádu nastoupila před téměř čtyřmi lety a údajně se mezi kolegy vůbec netajila tím, že Stropnický se jí zamlouvá. Dokonce měly začít padat sázky, zda velvyslance dokáže dotlačit k rozvodu.

Horňáková je jeho typ, říkala si Žilková

Když Žilková před několika lety viděla Markétu Horňákovou poprvé, ozvala se ženská intuice. „Před čtyřmi lety na podzim jsem si při prvním setkání s dotyčnou říkala: Aha, tak to je jeho typ... Za měsíc jsem dostala první anonymní zprávu. Tři a půl roku jsem se tím nějak trápila a věděla, že manžel o náš návrat do Izraele nestojí,“ popsala herečka otevřeně. Pro magazín Showtime uvedla, že Stropnický jí řekl, že si chce užít hezký důchod.

„Řekl, že by si rád na důchod ještě něco užil. Upřímně? Já jsem se začala smát a ulevilo se mi,“ dodala herečka s tím, že poměr jejího manžela jí nestojí o další detailní komentář, že ho chce ignorovat.

Na svých sociálních sítích ale ještě sdílela zjištění deníku Blesk. Pokud Horňáková se Stropnickým bydlí ve velvyslancově rezidenci, odporuje to pravidlům. Žilková na toto bydlení zaútočila s tím, že v rezidenci má stále ona a Kordulka věci. „Pokud to tak je, bylo by to proti všem bezpečnostním předpisům, nařízením a diplomatickému protokolu. V rezidenci smí bydlet pouze rodina velvyslance,“ uvedla herečka pro deník Blesk.

Ministerstvo zahraničních věcí zatím mlčí

Redakce Prima Ženy kontaktovala české ministerstvo zahraničí s dotazem, zda je standardní, aby velvyslancovu rezidenci obývala jeho kolegyně, se kterou není v manželském svazku. Ministerstvo do vydání článku na dotaz nereagovalo. Veronika Žilková je přesvědčená, že Horňáková by v rezidenci bydlet rozhodně neměla.

Poměr na pracovišti je také v rozporu s etickým kodexem Ministerstva zahraničí České republiky. „Zaměstnanec se v soukromém životě vyhýbá takovým činnostem, chování a jednání, které by mohly snížit důvěru ve státní správu v očích veřejnosti, nebo dokonce zavdat příčinu k ovlivňování zaměstnance. Uvědomuje si, že selhání jednotlivce v oblasti etiky má dopad na státní správu jako celek, a proto jde ostatním příkladem,“ píše se mimo jiné ve veřejně přístupném dokumentu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.