Celebrity

9. dubna 2022 15:16

Josef Šťastna

Matěj Stropnický a jeho partner doma přivítají miminko. Těší se na malou Dariu

Novinář a politik Matěj Stropnický (38) a jeho partner Daniel Krejčík (27) patřili mezi první Čechy, kteří nabídli bydlení ukrajinským rodinám, jež prchají před válkou. Jedna z maminek byla těhotná a v pátek porodila. Daniel Krejčík emotivně popsal, že příchod miminka ho naplňuje.

Herec Daniel Krejčík v minulosti opakovaně hovořil o tom, že by si jednou přál, aby s partnerem Matějem Stropnickým měli děti a vychovávali je. Syn diplomata Martina Stropnického (65) byl v úvahách o založení rodiny vždy zdrženlivější. Uvědomuje si, že výchova dětí je velký závazek do budoucna a práce na 24 hodin denně. Nyní ale na zámku v Osečanech, který zakoupili v roce 2018 a nyní ho rekonstruují, přece jen dětský křik bude znít.

Dvojice nabídla na zámku ze 17. století azyl ukrajinským rodinám, jež utíkají před válkou, kterou na Ukrajině rozpoutalo Rusko. Některé rodiny se na zámku dlouho nezdržely, nahradily je ale další. Matěj Stropnický i jeho přítel Daniel si uvědomují, že pomoc může být opravdu dlouhodobá a nikdo nyní neví, kdy se uprchlíci budou moci vrátit do svých domovů.

„Musel se nainstalovat třeba 200litrový bojler na horkou vodu, který jede nonstop, aby se mohli všichni umýt. Je tu jedna koupelna pro všechny rodiny dohromady. Musel se opravit odpad, aby měl větší kapacitu. Náklady budou velké, proto jsme také zřídili transparentní účet,“ uvedl Stropnický pro CNN Prima NEWS s tím, že na zámku je více než deset osob a další pokoj se připravuje.

Společně bojujeme za lepší svět, uvedl Dan Krejčík

Jedna z žen přišla do Osečan v požehnaném stavu. Zejména Krejčík se o její stav intenzivně zajímal a pomohl jí v Česku nalézt gynekologa a připravit potřebné dokumenty k porodu. V pátek se tak v benešovské nemocnici narodila malá Daria.

„S Matějem jsme měli velkou radost a je to další velký zážitek, který nás pojí. Milá holčičko, poležela sis tam o kapánek déle a na svět se ti moc nechtělo. Ono komu by se teď chtělo. Ale narodila ses do bezpečí, statečné mamince a statečnému tátovi, na které budeš jednou fakt hodně pyšná. Máma pro tebe vybojovala život, táta bojuje za tvou zemi. My budeme aspoň bojovat za to, aby ses cítila jako princezna, když už sis vybrala zámek. Vítáme tě na světě, za který teď všichni pro tebe bojujeme, aby byl lepším,“ popsal mladý herec na svých sociálních sítích s tím, že vytoužené miminko tak do jeho života vstoupilo oklikou.

Možná že malá Ukrajinka, která se narodila tisíce kilometrů od své vlasti, dokáže zažehnout silný otcovský pud i v Matějovi. Nikde není psáno, že je Daria posledním miminkem na osečanském zámku.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.