Celebrity

22. března 2022 14:20

redakce Prima Ženy

Malá hvězda Ukrajiny. Talentovaná holčička dojala zpěvem v bunkru i na koncertě

Statečná holčička z Ukrajiny donutila všechny v úkrytu alespoň na pár minut zapomenout na ty nejhorší chvíle v životě. Video s jejím zpěvem následně dojalo celý internet. Teď malá hrdinka Amelie vystoupila na koncertě v Polsku.

Příběhy z okupované Ukrajiny budí v lidech strach, lítost i smutek. A přestože miliony obyvatel z válkou zničené země utekly, další miliony se stále ukrývají ve svých obydlích a krytech, kde doufají, že se dožijí dalšího dne. Jsou mezi nimi pochopitelně i děti, které už mnohdy nevědí, jak si zkrátit nekonečný čas. I díky tomu nyní vznikl příběh, který v lidech vyvolává přesně opačné pocity.

Řeč je o malé Amelii, která se před několika dny rozhodla dodat lidem trochu naděje nádherně zazpívaným hitem z Ledového království Let It Go. Byla při tom natočena a video se krátce po umístění na sociální sítě stalo obřím virálním hitem, který holčičku proslavil po celém světě. A to zdaleka není všechno.

Amelii se totiž povedlo spolu s babičkou a starším bratrem utéct do Polska, kde už o ní mezitím dobře věděli. Krátce po příjezdu tak dostala pozvánku na velký charitativní koncert na pomoc válečným uprchlíkům, kterého se nejenže zúčastnila, ale rovnou ho i celý zahájila. V Lodži před zhruba 14 tisíci návštěvníky zazpívala ukrajinskou hymnu, jejíž záznam si můžete pustit níže.

Celá akce se skutečně vydařila, pořadatelům se povedlo na humanitární účely vybrat v přepočtu přes 27 milionů korun. Příběh Amelie ale tímto bohužel nekončí. Její rodiče totiž zůstali v dobývaném Kyjevě, kde vaří jídlo vojákům. Všichni tak momentálně doufají, že se s nimi tato vycházející mladá hvězda co nejdříve zase shledá.

Sdílejte článek
Štítky válka Polsko opevnění Ukrajina koncert zpěv holčička uprchlíci Kyjev virální hit charitativní koncert Ledové království