Zraněná ukrajinská holčička reaguje na válku: Vladimire Putine, obraťte svá vojska

Hrůzy ukrajinsko-ruského konfliktu mají nepopiratelný dopad na všechny z nás, ale co je vůbec nejhorší, válka se dotýká i těch nejbezbrannějších – dětí a zvířat. Právě pro ně je totiž častokrát těžké pochopit, co se děje, a vnímají jen nejistotu a strach. Z emotivního videa ukrajinské dívenky, ve kterém prosí hlavu ruského státu o mír, jde mráz po zádech.

Útok ruských vojsk na Ukrajinu změnil během hodiny životy milionů lidí. Z ukrajinských mužů se z minuty na minutu museli stát vojáci, ženy se staršími obyvateli a dětmi prchají v mrazu ze země nebo se schovávají v úkrytech. A právě pro děti je válečná situace velmi komplikovaná k pochopení; poprvé ve svém životě totiž zažívají nejistotu a strach.

Realitu hrůzných emocí, které předškoláci v těchto momentech prožívají, sdílela na sociální sítě ukrajinská dívenka Nicole Karapetian, jež byla ještě před několika týdny nadějnou začínající dětskou modelkou. Nyní je ale všechno jinak a nikdo neví, co bude dál. Dojemné video, ve kterém holčička prosí ruského prezidenta Putina, aby zastavil svá vojska, zřejmě natočili její rodiče.

„Vladimire Putine, obrací se k vám ukrajinské děti, odvraťte svá vojska,“ prosí Nicole, na které je vidět, že byla – pravděpodobně během bombardování – zraněna. Emotivní záběr se šíří po internetu rychlostí blesku a zanechává v lidech smutek a pocit nespravedlnosti. „Drž se, sluníčko naše. Jsme v tom všichni spolu, jsme s tebou,“ posílal jeden z komentujících slova podpory. „Ach bože, tohle mi trhá srdce na kousky,“ komentoval další dojemné video.

Sdílejte článek
Štítky válka Vladimir Putin Ukrajina děti válka na ukrajině

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.