Celebrity

10. srpna 2024 11:09

Eliška Reiglová

Zemřel legendární herec Rudolf Jelínek. Na sklonku života o něj rodina vedla bitvu

Ve věku 89 let zemřel legendární herec Rudolf Jelínek. Posledních devět let ho trápily zdravotní problémy, prodělal dvě mozkové mrtvice a léčil se s cukrovkou. V uplynulých týdnech okolo něj probíhal spor mezi jeho manželkou a dětmi z prvního manželství týkající se poskytované péče.

Dění kolem Rudolfa Jelínka se rozvířilo v polovině června. Tehdy jeho o třicet let mladší manželka Martina dala rozhovor pro Blesk a uvedla, že nesouhlasí s tím, aby se o Rudolfa staraly jeho děti. Martina ze svého pohledu i pro další média uvedla, že je přesvědčená, že děti si k sobě tatínka převezly protiprávně.

Čtěte také: Herec Rudolf Jelínek byl unesen, tvrdí jeho manželka. Lež, brání se děti z prvního manželství

Už v polovině června Jelínkovy děti uvedly, že toto nařčení považují za lživé. V prohlášení sdělily, že podle jejich názoru se Martina Růžičková o svého manžela starala špatně, proto musely zasáhnout. „Já i můj bratr a s námi celé rodiny nemohli již tolerovat zanedbávání péče o našeho tátu. Když už byla situace neúnosná, podali jsme příslušné návrhy k soudu a čekáme na zahájení soudního řízení. Do té doby nenecháme našeho tatínka v závěru jeho života napospas osudu,“ vyjádřily se pro CNN Prima News.

Byly to právě děti z prvního manželství, kdo veřejnosti musel oznámit smutnou zprávu o skonu svého tatínka a legendárního herce. „Se zármutkem v srdcích musíme oznámit, že dnes v ranních hodinách v klidném spánku odešel herec Rudolf Jelínek. Milovaný manžel, otec, dědeček a pradědeček,“ sdělila rodina ČTK.

Čtěte také: Herec Jelínek potřeboval stálou péči. Museli mi odvrtávat lebku, vzpomínal na hrůzostrašný pád

Během své kariéry se Rudolf Jelínek objevil ve více než 150 filmech. Mezi nejznámější patří Smrt v sedle, Baron Prášil, Atentát či Štěňata. Výraznou roli ztvárnil také v seriálu Třicet případů majora Zemana a v samostatném filmu Rukojmí v Bella Vista. Ač ho na sklonku života trápily zdravotní obtíže, zachovával si nadhled a byl vděčný za každý naplno prožitý den.

„Jsem diabetik, mám docela velké omezení. Jinak mě netrápí nic jiného. Před lety jsem prodělal dvě mrtvice. Bylo štěstí, že jsem je přežil. Zamotala se mi u nás doma na schodech hlava a z prvního patra jsem se skutálel dolů. Co schod, to rána do hlavy... Za další asi tři roky jsem měl těžký zápal plic. Jsem rád, že to dobře dopadlo. Čím je člověk starší, tím více si váží zdraví,“ řekl v prosinci 2022 pro Prima Ženy.

Lékaři varují před rizikem mrtvice i u dětí:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 9. 2024

Dnes se k vám mohou dostat pikantní, ale možná i nepěkné drby. Můžete pochybovat o motivech blízkého přítele. Prozkoumejte všechny tipy, které dostanete, a zjistěte si skutečná fakta, než je přijmete jako pravdu. Mnohé informace budou pravděpodobně mylné. Vaše představivost je na výši, a tak byste se mohli pokusit psát nebo kreslit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.