Celebrity

12. listopadu 2023 17:33

Vanesa Havlíková

Zemřel olympijský vítěz z Nagana. Roman Čechmánek řešil finanční problémy i rozvod

Ve věku 52 let náhle zemřel jeden z nejlepších českých hokejových brankářů Roman Čechmánek. Bývalý šampion z Nagana a trojnásobný mistr světa po sobě zanechal tři děti. Příčina smrti zatím není známá.

Zprávu o tragickém úmrtí potvrdil brankářův syn Roman, který sám svého otce doma našel. „Potvrdil mi to jeho syn Roman, který ho našel. Včera s klukama nejel na zápas, protože mu bylo špatně, dneska měl jet s dětmi taky, ale už nereagoval ani na zprávy,“ uvedl pro ČTK Miroslav Stavjaňa, šéf klubu v Uherském Hradišti.

Čtěte také: Zemřel bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. O jeho úmrtí informoval Kalousek

Právě v Uherském Hradišti Roman Čechmánek působil jako trenér mládeže. O víkendu se měl dle informací deníku Sport účastnit plánovaného utkání, náhle však onemocněl a na zápas nedorazil. Posléze nebral ani telefon. Někteří fanoušci spekulovali o sebevraždě, ta ale pravděpodobná není.

Finanční problémy a rozvod s manželkou

Čechmánek má za sebou veleúspěšnou hráčskou kariéru. Slavný brankář byl v roce 1998 u triumfu českých hokejistů na olympiádě v japonském Naganu a třikrát dopomohl k zlatým medailím na mistrovství světa. Jakmile však jeho kariéra hokejového brankáře skončila, potýkal se s jedním problémem za druhým.

Přečtěte si: Tragická smrt známé české podnikatelky. Kamila Mortimer zemřela na Bali

Dlouhá léta bojoval s vážnými finančními problémy. Dal se na podnikání, které pro něj nedopadlo dobře. Skončil v dluzích a soudili se s ním i jeho bývalí spoluhráči a přátelé. Nakonec skončil s tříletým trestem s podmíněným odkladem na pět let za podvod. Během obtížného období navíc došlo i k rozvodu s jeho manželkou Dagmar, se kterou měl tři děti  dceru Kateřinu a syny Romana a Jakuba.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.