Celebrity

12. listopadu 2023 17:33

Vanesa Havlíková

Zemřel olympijský vítěz z Nagana. Roman Čechmánek řešil finanční problémy i rozvod

Ve věku 52 let náhle zemřel jeden z nejlepších českých hokejových brankářů Roman Čechmánek. Bývalý šampion z Nagana a trojnásobný mistr světa po sobě zanechal tři děti. Příčina smrti zatím není známá.

Zprávu o tragickém úmrtí potvrdil brankářův syn Roman, který sám svého otce doma našel. „Potvrdil mi to jeho syn Roman, který ho našel. Včera s klukama nejel na zápas, protože mu bylo špatně, dneska měl jet s dětmi taky, ale už nereagoval ani na zprávy,“ uvedl pro ČTK Miroslav Stavjaňa, šéf klubu v Uherském Hradišti.

Čtěte také: Zemřel bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. O jeho úmrtí informoval Kalousek

Právě v Uherském Hradišti Roman Čechmánek působil jako trenér mládeže. O víkendu se měl dle informací deníku Sport účastnit plánovaného utkání, náhle však onemocněl a na zápas nedorazil. Posléze nebral ani telefon. Někteří fanoušci spekulovali o sebevraždě, ta ale pravděpodobná není.

Finanční problémy a rozvod s manželkou

Čechmánek má za sebou veleúspěšnou hráčskou kariéru. Slavný brankář byl v roce 1998 u triumfu českých hokejistů na olympiádě v japonském Naganu a třikrát dopomohl k zlatým medailím na mistrovství světa. Jakmile však jeho kariéra hokejového brankáře skončila, potýkal se s jedním problémem za druhým.

Přečtěte si: Tragická smrt známé české podnikatelky. Kamila Mortimer zemřela na Bali

Dlouhá léta bojoval s vážnými finančními problémy. Dal se na podnikání, které pro něj nedopadlo dobře. Skončil v dluzích a soudili se s ním i jeho bývalí spoluhráči a přátelé. Nakonec skončil s tříletým trestem s podmíněným odkladem na pět let za podvod. Během obtížného období navíc došlo i k rozvodu s jeho manželkou Dagmar, se kterou měl tři děti  dceru Kateřinu a syny Romana a Jakuba.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.