Celebrity

5. května 2024 18:22

Josef Šťastna

Zemřel zpěvák Abraxasu Imrich. Proslavil ho také song, který si lehce utahuje z Gotta

Ve věku 71 let odešel do hudebního nebe zpěvák skupiny Abraxas Miroslav Imrich. Hudebník spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

„S velkou lítostí vám musíme oznámit, že Míra Imrich tento víkend navždy opustil obyčejnej svět,“ toto je prosté sdělení, které se objevilo na muzikantově facebookové stránce. Podle policie muž zemřel po střetu s vlakem v Uhříněvsi.

Mirek Imrich byl členem kapely Abraxas od roku 1977. Později si také založil kapelu Tango, ta ale věhlasu Abraxasu nikdy nedosáhla.

„Abraxas se v počátcích inspirovali Pink Floyd a důraz kladli na jevištní show. Během koncertů se promítaly filmy, diapozitivy a návštěvníci se krom zajímavých světel a pódiových efektů dočkali i řízného novovlnného rocku. Ten kapela zachytila i na albu Box se skladbami jako King Kong nebo Poprvé. Společně s Pražským výběrem se tak stali tuzemskými hvězdami žánru,“ připomněl na webu Headliner hudební publicista Jan Vedral.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel Gott během kariéry vydělal přes miliardu korun. Dědicům konto navyšuje i po smrti

Pohoupej pas...

Mezi nejznámější songy kapely patří hity Obyčejnej svět a Karel drogy nebere. Ve druhé písni si kapela lehce utahovala z Karla Gotta a jeho rozhoru s novináři na téma zakázané látky užívané mezi umělci.

„Zazpívej sexy a pohoupej pas. Karel drogy nebere, ten si šetří hlas. Zazpívej sexy a pohoupej pas. Karel drogy nebere, ten si šetří hlas,“ zní v populární písni, která v podstatě zlidověla. Mirek Imrich bohužel „pohoupá pas“ už jen někde na nebeské zábavě...

Podívejte se na ukázku ze seriálu Agrometal:

Sdílejte článek
Štítky rock Abraxas Miroslav Imrich Karel drogy nebere

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.