Celebrity

14. července 2022 22:02

ČTK , redakce Prima Ženy

Zemřela Ivana Trumpová. České rodačce a bývalé manželce exprezidenta USA bylo 73 let

Ve věku 73 let zemřela exmanželka bývalého prezidenta USA Ivana Trumpová

Ve věku 73 let zemřela rodačka z Československa Ivana Trumpová. O smrti první manželky Donalda Trumpa informoval zpravodajský web ABC News s odkazem na rodinu amerického exprezidenta.

Trumpová, za svobodna Zelníčková, se narodila 20. února 1949 ve Zlíně v rodině architekta. Když u ní rodiče zaznamenali pohybové vlohy, podporovali ji ve sportovní kariéře. Ve třech letech stála na lyžích, ve dvanácti už reprezentovala svou zemi. Později studovala Fakultu tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově, tehdejší Československo jí ale brzy připadalo malé. Rozhodla se tedy odejít na Západ. I za tímto účelem si vzala svého prvního manžela, lyžaře s rakouským pasem Alfreda Winklmayra.

S pozdější americkou hlavou státu Donaldem Trumpem (76) se setkala v roce 1976, když pracovala jako modelka. Vzali se o rok později. Patnáctileté manželství ukončil rozvod v roce 1992, který přišel po Trumpově románku s bývalou miss státu Georgia Marlou Maples. Společně zplodili tři děti: Donalda mladšího, Ivanku a Erika.

Zářivá kráska, starostlivá matka i přítelkyně

O smrti své bývalé ženy informoval na sociálních sítích právě Donald Trump. „S velkým zármutkem oznamuji všem, kteří ji milovali, a těch je mnoho, že Ivana Trumpová zemřela u sebe doma v New Yorku,“ napsal napsal exprezident USA na síti Truth Social.

„Byla to báječná, krásná a úžasná žena, která vedla skvělý a inspirativní život. Její pýchou a radostí byly její tři děti, Donald junior, Ivanka a Eric. Byla na ně tak pyšná, stejně jako jsme my všichni byli pyšní na ni. Odpočívej v pokoji, Ivano!“ doplnil. Trumpová měla podle agentury AP s bývalým prezidentem v posledních letech dobré vztahy. V knize z roku 2017 napsala, že spolu hovořili zhruba jednou týdně.

Ke smrti matky se vyjádřili také potomci české rodačky a bývalého amerického prezidenta. „S hlubokým zármutkem oznamujeme úmrtí naší milované matky Ivany Trumpové. Byla neuvěřitelná žena. Silná v podnikání, atletka světové úrovně, zářivá kráska, starostlivá matka a přítelkyně. Ivana Trumpová utekla před komunismem a přijala tuto zemi. Učila své děti statečnosti, síle, soucitu i odhodlání. Bude nám velmi chybět,“ uvedla rodina Trumpových v dojemném prohlášení.

Sdílejte článek
Štítky manželka prezident Československo úmrtí USA Donald Trump Ivana Trumpová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.