Celebrity

14. července 2022 22:02

ČTK , redakce Prima Ženy

Zemřela Ivana Trumpová. České rodačce a bývalé manželce exprezidenta USA bylo 73 let

Ve věku 73 let zemřela exmanželka bývalého prezidenta USA Ivana Trumpová

Ve věku 73 let zemřela rodačka z Československa Ivana Trumpová. O smrti první manželky Donalda Trumpa informoval zpravodajský web ABC News s odkazem na rodinu amerického exprezidenta.

Trumpová, za svobodna Zelníčková, se narodila 20. února 1949 ve Zlíně v rodině architekta. Když u ní rodiče zaznamenali pohybové vlohy, podporovali ji ve sportovní kariéře. Ve třech letech stála na lyžích, ve dvanácti už reprezentovala svou zemi. Později studovala Fakultu tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově, tehdejší Československo jí ale brzy připadalo malé. Rozhodla se tedy odejít na Západ. I za tímto účelem si vzala svého prvního manžela, lyžaře s rakouským pasem Alfreda Winklmayra.

S pozdější americkou hlavou státu Donaldem Trumpem (76) se setkala v roce 1976, když pracovala jako modelka. Vzali se o rok později. Patnáctileté manželství ukončil rozvod v roce 1992, který přišel po Trumpově románku s bývalou miss státu Georgia Marlou Maples. Společně zplodili tři děti: Donalda mladšího, Ivanku a Erika.

Zářivá kráska, starostlivá matka i přítelkyně

O smrti své bývalé ženy informoval na sociálních sítích právě Donald Trump. „S velkým zármutkem oznamuji všem, kteří ji milovali, a těch je mnoho, že Ivana Trumpová zemřela u sebe doma v New Yorku,“ napsal napsal exprezident USA na síti Truth Social.

„Byla to báječná, krásná a úžasná žena, která vedla skvělý a inspirativní život. Její pýchou a radostí byly její tři děti, Donald junior, Ivanka a Eric. Byla na ně tak pyšná, stejně jako jsme my všichni byli pyšní na ni. Odpočívej v pokoji, Ivano!“ doplnil. Trumpová měla podle agentury AP s bývalým prezidentem v posledních letech dobré vztahy. V knize z roku 2017 napsala, že spolu hovořili zhruba jednou týdně.

Ke smrti matky se vyjádřili také potomci české rodačky a bývalého amerického prezidenta. „S hlubokým zármutkem oznamujeme úmrtí naší milované matky Ivany Trumpové. Byla neuvěřitelná žena. Silná v podnikání, atletka světové úrovně, zářivá kráska, starostlivá matka a přítelkyně. Ivana Trumpová utekla před komunismem a přijala tuto zemi. Učila své děti statečnosti, síle, soucitu i odhodlání. Bude nám velmi chybět,“ uvedla rodina Trumpových v dojemném prohlášení.

Sdílejte článek
Štítky manželka prezident Československo úmrtí USA Donald Trump Ivana Trumpová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.