Celebrity

27. září 2024 15:40

Vanesa Havlíková

Zemřela Maggie Smith. Profesorce Minervě McGonagall z Harryho Pottera bylo 89 let

Zemřela Maggie Smithová

Ve věku 89 let zemřela britská herečka Maggie Smith, známá především jako profesorka Minerva McGonagall z filmu Harry Potter. Zprávu o úmrtí přinesl web BBC.

„Odešla poklidně v nemocnici brzy ráno v pátek 27. září. Konec života strávila s rodinou a přáteli. Zanechala dva syny a pět milujících vnoučat, všichni jsou zdrceni ztrátou výjimečné matky a babičky,“ cituje rodinu zesnulé herečky britská BBC.

Čtěte také: Život Harryho Pottera je plný tajemství. Daniel Radcliffe s partnerkou ututlali i porod

Rodina v prohlášení zároveň poděkovala nemocničnímu personálu, který se o ni v posledních dnech staral. „Děkujeme vám za všechny vaše laskavé zprávy a podporu a prosíme vás, abyste v tuto chvíli respektovali naše soukromí,“ doplnila.

Maggie Smith získala Oscara za nejlepší herecký výkon v hlavní ženské roli ve snímku Nejlepší léta slečny Jean Brodieové z roku 1969. Za své výkony sklidila i řadu dalších filmových ocenění. V posledních letech byla známá především díky roli profesorky Minervy McGonagallové ve filmech o čarodějnickém učni Harrym Potterovi.

Před měsícem do hereckého nebe odešel také Karel Heřmánek:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 10. 10. 2024

Možná právě procházíte obrovským růstem. Zaměřte se na to a zjistěte, kde je třeba udělat nějaké změny. To může být přerušeno silnou energií od jiných lidí nebo situací. Tyto záležitosti jsou důležité. Upozorňují vás na určité změny, které mohou být opožděné. Podívejte se, jak tento otřes může přinést růst a úspěch. Čekají vás příležitosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.