Příběhy

29. prosince 2023 09:45

redakce Prima Ženy

Žena si pamatuje, co se dělo během jejího kómatu. Lékaři jí dávali mizivou šanci na přežití

Matka tří dětí Kirsty Bortoft ze Scarborough v Severním Yorkshiru (Velká Británie) utrpěla zástavu srdce a upadla do kómatu. Později popsala, co se dělo během 40 minut, kdy byla „mrtvá“.

Kirsty Bortoft se těšila na rande se svým snoubencem Stuem, ale místo toho byla nalezena bez známek života na své pohovce. Oči přitom měla dokořán otevřené. Trojnásobná matka si vybavuje, že její otec jí nabídl, že připraví pizzu pro její syny, aby pár mohl 29. ledna 2021 strávit nějaký čas o samotě.

Později ale snoubenec zjistil, že Kirsty nereaguje. Poté, co ji našel v obývacím pokoji, zahájil resuscitaci, dokud první ze záchranářů nepoužil defibrilátor. Kirsty popsala, že jí Stu řekl, že má na kůži po celém těle podivné šestiúhelníkové vzory. Při převozu do nemocnice lékaři konstatovali, že pacientka má pouze šestiprocentní šanci na přežití. Byla uvedena do lékařsky navozeného kómatu a blízcí se měli připravit „na nejhorší“.

Zatímco byla Kirsty v bezvědomí, stalo se prý něco „magického“. „Nikdo v tu chvíli nevěděl, co se děje, kromě mé nejbližší rodiny, ale moje spirituální přítelkyně se spojila s mou sestrou a zeptala se, co se děje," vysvětlila. „Řekla, že můj duch je v jejím předním pokoji, a já jsem ji požádala, aby sepsala zprávy pro mého chlapce a pro otce. Moje sestra jí popsala, že jsem byla v nemocnici a bojovala o svůj život a zjevně jsem tam byla více než dvě hodiny. Řekla jsem [své přítelkyni], že se moje tělo rozpadá a nemyslím si, že bych se do něj mohla vrátit. Ale byla na mě přísná a řekla mi, abych se vrátila. Mezitím v nemocnici moji rodinu připravovali na to, že je konec,“ zavzpomínala Kirsty, která v minulosti (v roce 2011) vzala své děti na duchovní putování do španělských hor a o čtyři roky později se stala jeptiškou.

Podívejte se také na dům hrůzy v Klášterci nad Ohří:

„Vzpomínám si, když jsem se konečně vrátila do svého těla, že jsem přesně věděla, co musím udělat, abych se vyléčila. Uvědomila jsem si, že neumíráte, jen vaše tělo jde dál. Došlo mi, že moje mise tady ještě neskončila. Bez tmy nevíš, co je světlo, a já věřím, že jsme tady, abychom se probudili, rostli a zušlechťovali naše vibrace.“ Kirsty věří, že se jí podařilo urychlit proces hojení pomocí meditace. Deset dní byly rentgenovány její plíce a rentgenograf byl „v šoku“, protože „jizvy a voda prakticky zmizely“.

Kirsty také uvedla, že během boje o život její přátelé kontaktovali několik meditačních skupin, aby jí pomohly. Došlo k uvolnění velké energie a odstartování náročné léčitelské práce. Lidé po celém světě se „zapojili, aby se modlili a meditovali“, což Kirsty podle jejího názoru pomohlo vrátit se do svého těla.

Zdroj: mirror.co.uk, The Sun

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.