Touha po kráse ji stála život. Žena šla na zvětšení rtů, krátce nato zemřela

Estetická medicína může být skvělý pomocník. Pokud se však svěříte do nesprávných rukou, může to skončit i katastrofou. Tak tomu bylo i v případě Rakušanky, která po zdánlivě banálním zákroku zemřela.

Ženy si pomocí estetických zákroků nechávají dělat drobné, ale i rozsáhlejší úpravy obličeje ve snaze získat požadovaný vzhled. Některým to pomůže ke zvýšení sebevědomí či zkrátka jen ke zlepšení osobního pocitu. Možná i proto osmadvacetiletá Rakušanka jménem Mira zatoužila po větších rtech.

Mohlo by vás zajímat: Toužila mít plné rty, zažila hrůzu: Žena nemohla mluvit a bála se, že jí ústa explodují

Na internetu si našla slovenskou kosmetičku, se kterou se spojila prostřednictvím sociálních sítí. Podle deníku Blick za zákrok zaplatila 180 eur a nechala si do rtů vpravit kyselinu hyaluronovou, která zvětšuje jejich objem. Má se jednat o látku tělu vlastní, jež by za normálních okolností měla být pro tělo zcela nezávadná. Důležité však je, aby takové zákroky prováděl pouze vyškolený lékař. Nikdo jiný podle zákona podobné procedury provádět nesmí.

Žena za několik dní zemřela

Už krátce po aplikaci si žena začala všímat, že s ní něco není v pořádku. Objevily se u ní velké bolesti hlavy, kvůli kterým se rozhodla vyhledat lékařskou pomoc. Doktoři jí předepsali prášky na bolest. Bohužel se však symptomy nelepšily, naopak. Následně se přidalo znecitlivění končetin, na základě kterého mladou ženu převezli sanitkou do nemocnice Donaustadt.

Čtěte také: Ordinace hrůzy: Žena zemřela po trhání zubu. Lékař měl falešný diplom a sestra byla krejčová

K její smůle však lékaři neurčili žádnou diagnózu a nebohou ženu poslali domů. Ta se do nemocnice vrátila se zduřenými lymfatickými uzlinami a opět byla poslána domů bez jakéhokoliv verdiktu, ačkoliv její manžel i matka usilovali o to, aby raději zůstala v péči lékařů.

Hospitalizovali ji až po čtvrté návštěvě

V nemocnici zůstala až po neuvěřitelné čtvrté návštěvě, kdy už byla v kritickém stavu. Druhou noc na jednotce intenzivní péče zemřela. Vdovec se nemocnici rozhodl žalovat. „Můj klient nechápe, proč jeho manželku přijali až počtvrté. Tento případ je tragédie. Požadujeme úplné objasnění,“ sdělila rodinná právnička Sascha Flatz deníku Blick. „Zažila jsem případy, kdy byla používaná jedna stříkačka na několik pacientů,“ dodala s tím, že kosmetička ze Slovenska zmizela ze sociálních sítí.

Podobné články

Tento případ bohužel není ničím ojedinělým. V České republice se rozmohl počet salonů, ve kterých se takzvané kosmetičky z Ruska nebo Ukrajiny vydávají za lékařky a provádějí zákroky, na něž nemají podle zákona dostatečnou kvalifikaci. Dost často při nich používají i u nás neregistrivané látky, jak informuje například web iDNES.cz. V některých východních zemích je to však běžná praxe. V České republice a na Slovensku je dané zákonem, že podobné zákroky smí dělat pouze vyškolený lékař. Pečlivě si proto vybírejte, komu se svěříte do péče.

Zuzana Bubílková o plastice nosu, zvětšení rtů i faceliftu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.