Toužila mít plné rty, zažila hrůzu: Žena nemohla mluvit a bála se, že jí ústa explodují

Osmnáctiletá Emma Cornett z amerického státu Kentucky se svěřila s nepříjemnou události, která ji postihla krátce poté, co se rozhodla pro lehkou úpravu svých rtů. Čím dál tím více oblíbená procedura u Emmy vyvolala silnou alergickou reakci a mladá dívka musela být kvůli silným otokům převezena do nemocnice. Následně svůj příběh sdílela skrze sociální sítě, aby varovala další lidi před riziky spojenými s tímto zákrokem.

Zpočátku si myslela, že se bude jednat o běžnou úpravu, kterou ženy denně podstupují, bohužel se jí ale touha po plnějších rtech zpětně vymstila. Přestože si chtěla své rty nechat pouze lehce vyplnit, několik hodin po proceduře se dostavila silná alergická reakce a Emma měla pocit, že jí rty doslova explodují.

„Rty jsem měla stále větší a napuchlejší. V noci mě vzbudil můj vyděšený přítel a řekl mi, ať jdu okamžitě do nemocnice. V tu chvíli jsem měla pocit, že mi rty každou chvíli explodují, bylo velmi těžké mluvit, byla jsem vyděšená stejně jako zbytek rodiny,“ popsala mladá Američanka chvíle hrůzy s tím, že rty jí začaly nejdříve mírně otékat, ale nevěnovala tomu takovou pozornost, protože jí bylo řečeno, že je to zcela běžné.

Mohlo by vás zajímat: Chcete mít rty jako Rihanna nebo Angelina? Vyzkoušejte 5 tipů pro přirozené zvětšení

Mladé ženě pomohli až v nemocnici

I když ji rty už velmi bolely, stále doufala v to, že její reakce je zcela běžná a až se ráno probudí, vše bude již na lepší cestě. Opak byl pravdou. Po probuzení ji čekal další šok. „Celý obličej jsem měla tak nateklý, že jsem nemohla ani otevřít oči. Zavolala jsem tedy do kosmetického salonu, kde mi řekli, že je to naprosto normální,“ uvedla.

Přečtěte si ZDE: 7 tipů pro krásnější rty: Zaručeně fungují a budou vás bavit

Přístup kosmetičky se Emmě ale už zpočátku nelíbil. „Říkala jsem paní, že chci jen půlku stříkačky s výplní, protože jsem na takové proceduře poprvé. Přesto jsem ji dostala celou. Navíc to bylo šíleně bolestivé,“ dodala. Jelikož otoky stále neustupovaly, rozhodla se Emma pro cestu do nemocnice.

V nemocnici jí bylo řečeno, že se jedná o alergickou reakci a lékař dívce ihned předepsal příslušné léky. „Otoky naštěstí během pár dní zmizely a už nebylo ani poznat, že se se rty něco stalo. Přesto to byl opravdu šílený zážitek, který nepřeju nikomu,“ svěřila se mladá Američanka.

Zvětšení rtů je důležité si pořádně promyslet:

Jak pečovat o zvětšené rty?

V první řadě by tento či podobný estetický zákrok měl provádět zkušený lékař nebo kosmetický specialista s dostatečnou odborností a zkušeností v oblasti estetické medicíny. Je důležité si vybrat renomovanou kliniku s kvalifikovaným lékařem, který má se zákrokem letitou praxi a mnoho spokojených klientů. Pokud se pro zákrok rozhodnete, je důležité se o upravené rty dostatečně starat.

1. Vyhněte se tření a většímu mechanickému tlaku

První tři dny po zákroku je péče o rty nejdůležitější. Doporučuje se přikládat chladivé obklady na zmírnění otoku, nekouřit a nepít horké nápoje. Vyhnout byste se měli také tření rtů o sebe a silnému stisku.

2. Hydratace

Používejte hydratační balzám na rty. Zvětšené rty mohou být náchylnější k vysychání, proto je důležité pravidelně používat tyčinku či balzám na rty.

Přečtěte si také: V létě trpí i vaše rty! 3 tipy, jak je mít k zulíbání

3. Dávejte pozor na to, co jíte

Po zákroku se několik týdnů vyvarujte ostrých, kyselých a příliš kořeněných potravin. Tyto potraviny mohou dráždit kůži rtů a způsobit podráždění nebo zánět.

4. Chraňte své rty před slunečním zářením

Velmi důležitá je také neustálá ochrana rtů před slunečním zářením. Používejte opalovací krém s vysokým ochranným faktorem a nezapomínejte ani na pokrývku hlavy.

5. Nebojte se obrátit na lékaře

Pokud se po zákroku objeví jakékoliv nežádoucí vedlejší účinky, jako jsou otoky, bolesti nebo zarudnutí, obraťte se na svého lékaře a s návštěvou rozhodně dlouho neotálejte.

Zdroje: mirror.co.uk, vogue.com


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.