Životní styl

29. září 2024 10:10

Josef Šťastna

Žena si v Německu dala k jídlu těstoviny a zemřela. Za smrt může syndrom smažené rýže

Šestačtyřicetiletá Andrea A. byla na večeři v restauraci v bavorském Schwandorfu, k jídlu si dala těstoviny. Pak se jí ale udělalo špatně, byla odvezena do nemocnice a později zemřela. Podle německých médií může za smrt ženy zřejmě tzv. syndrom smažené rýže.

O tragédii mimo jiné informoval německý deník Bild. Andrea si dala v restauraci těstoviny, zle se jí udělalo po požití oblíbených tortellin. Podle Bildu může za smrt tzv. syndrom smažené rýže. Což znamená, že potraviny obsahující škrob jsou nebezpečné při špatném skladování.

Andrea si zašla na jídlo s kamarádkou, k večeři si dala tortellini se šunkou v sýrové omáčce. Po večeři si obě ženy stěžovaly na nevolnost. Kamarádce se ale udělalo brzy lépe, Andrea na tom bohužel byla každou hodinou hůř a hůř. Tři dny od osudné večeře zemřela, lékaři jí nedokázali pomoci. Podle německého deníku nebyly tortellini v podniku domácí, ale z velkoobchodu.

ČTĚTE TAKÉ: Zdravý jídelníček na celý den: Kalorie počítat nemusíte, důležitý je výběr potravin

Za šokující úmrtí podle německých médií může syndrom smažené rýže. Otravu způsobuje bakterie Bacillus cereus, která se objevuje především v potravinách, kde je ve vyšší míře přítomen škrob. Jedná se například o brambory, těstoviny a právě rýži. K rozmnožení bakterie dochází v teplém prostředí. Když se jídlo uvaří a je špatně skladováno, hrozí nebezpečí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 9. 2024

Romantika pro vás dnes rozkvétá. Pokud jste nezadaní, procházka po okolí by vám mohla zprostředkovat kontakt s někým novým a zajímavým, Berani. Pokud jste zadaní, mohli byste si se svou drahou polovičkou naplánovat výlet mimo město, třeba víkendový pobyt. Výlet může částečně souviset s obchodem. Je to skvělá doba pro psaní, i kdyby to měl být jen dopis příbuznému.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.