Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Ořechová másla jsou hit! Vyrobte si vlastní s čokoládou, kávou nebo skořicí

Pokud jste ještě nepropadli šílenství kolem ořechových másel, ochuzujete svoje tělo o velice příjemný zdroj kvalitních a zdraví prospěšných tuků, svůj jazyk šidíte o dokonalé gurmánské zážitky, připravujete se o příjem proteinů – a vůbec, život s ořechovými másly je jednoduše úžasný!
Vydáno: 09.06.2019
Ořechová másla jsou hit! Vyrobte si vlastní s čokoládou, kávou, skořicí nebo kokosem
Autor: iStock Ořechová másla jsou hit! Vyrobte si vlastní s čokoládou, kávou, skořicí nebo kokosem
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na trhu je dnes k dispozici nepřeberné množství různých alternativ, chuťových kombinací a variací. Vy si ale můžete připravit másla doma, šitá přímo na míru vaší chuti. Vyzkoušejte těchto TOP 5 domácích ořechových másel – jediné, co k tomu budete potřebovat, je výkonný mixér a jednotlivé ingredience.

1. Arašídové s čokoládou a kakaovými boby

Nepražené a nesolené arašídy pomocí mixéru rozmixujte na hladkou hmotu. Jestliže chcete máslo jemné, mixujte dlouho; pokud máte rádi křupavé kousky, arašídy lehle promixujte, část z nich odeberte, ze zbytku udělejte hladké máslo a poté nahrubo namleté buráky opět přidejte. Do varianty s čokoládou přidejte buď kvalitní kakao nebo hořkou čokoládu. Máslo lze ochutit přímo hotovou čokoládou, ale pokud chceme pochoutku s nižším podílem cukrů, lze použít ochucující kapky nebo sladidlo erythritol. Na závěr přihoďte hrst drcených kakaových bobů a vznikne máslo, které uspokojí i toho největšího čokoholika.

2. Mandlové s bílou čokoládou a skořicí

Bílé loupané mandličky rozmixujte dohladka. Přidejte bílou čokoládu slazenou buď cukrem, nebo maltitolem (opět dle vašich nutričních záměrů) a půl lžičky mleté skořice. Cítíte tu vůni Vánoc? Umíte si představit tou krásou politý teplý ovesný koláček?

3. Kešu s kávou

Jedince závislé na kávě by mohlo potěšit máslo z kešu oříšků s kávou. Přidat do něho můžete jemně drcená opražená kávová zrna. K doslazení, pokud ho vyžadujete, v tomto případě použijte javorový sirup, třtinový cukr nebo nízkokalorické sladidlo.

4. Arašídy s medem a kokosem

Kokos a med jsou silná dvojka. A ještě silnější bude ve spojení s jemně rozmixovanými nesolenými arašídy. Co se týče struktury, kokos můžete rozmixovat společně s buráky nebo ho přidejte nastrouhaný až do hotového másla.

5. Mandle s perníkem

Mandle a perníkové koření vytvoří v ústech útulnou a bezpečnou atmosféru. S kořením to však nepřehánějte, abyste nepřebili delikátní chuť mandlí. V tomto spojení se spíš uplatní ty neloupané.

Zdroj: Fithall.cz

Fithall
Autor: archiv Fithall
Článek je zařazen v: ořechové máslo, proteiny, zdroje bílkovin, ořechy, mandle, kešu, arašídy
Reklama