Celebrity

3. prosince 2023 06:00

David Laštovka

Životní trauma Dany Syslové. Manžel jí zemřel v náruči, syn se krátce nato oběsil

Eliščino rozervané srdce – Eliška a Damián (12)

Herečka Dana Syslová, hvězda seriálů Eliška a Damián či Sestřičky, která 11. listopadu oslavila 78. narozeniny, si v životě prošla peklem. Během několika měsíců přišla o manžela, herce Vlastimila Haška, i o jejich syna Jiřího, který krátce nato v pouhých pětadvaceti letech spáchal sebevraždu.

Životní láskou Dany Syslové byl o 18 let starší herec Vlastimil Hašek. Seznámili se v divadle, kam nastoupila po DAMU. Starší kolega si ji vzal pod svá křídla, staral se o ni, dával jí rady do života, až se do něj zamilovala. Věkový rozdíl neřešila. Tím, že vyrůstala bez tatínka, mužský vzor jí chyběl.

Přestože byl každý jiný, Dana milovala přírodu, kterou Vlastimil, jenž byl spíše kavárenským typem, nesnášel, vzali se a v manželství se jim narodili dva synové, Jiří a Daniel. Jako manželé spolu prožili pětadvacet let, nutno dodat, že bouřlivých. Hašek byl cholerik, kterého dokázala rozčílit každá maličkost. Stačilo, když se s příchodem domů zpozdila o několik minut nebo umístila skleničku na jiné místo, už byl oheň na střeše. Hašek měl nemocné srdce a prodělal tři infarkty. Ten poslední se mu stal osudným. Daně 12. dubna roku 1992 zemřel doma v náruči. Bylo mu 63 let.

Syn byl přecitlivělý a trpěl depresemi

Krátce po jeho smrti došlo k další obrovské tragédii. Jejich syn Jiří se v pouhých pětadvaceti letech oběsil. Herečka tak během několika měsíců přišla o své dvě lásky. „Bylo to strašné období. První roky jsem prožila jakoby v mlze,“ uvedla v magazínu MF DNES. O důvodu, proč se jejich syn rozhodl dobrovolně opustit svět, se dlouhou dobu spekulovalo. Že by neunesl tátovu smrt, Dana vyvrátila. „To je nesmysl. Syn byl přecitlivělý, trpěl depresemi,“ vyjádřila se k bolestnému téma.

Boj s rakovinou

V životě pak měla ještě jednu vážnou známost. Nyní je sama. Podle svých slov vede spokojený život a nikoho už si vedle sebe nedokáže představit.

V roce 2006 Danu Syslovou postihly vážné zdravotní problémy. Lékaři jí na běžné gynekologické prohlídce objevili zhoubný nádor. Podstoupila operaci a léčbu chemoterapií. Zákeřnou rakovinu se jí naštěstí podařilo překonat. Dana Syslová, kterou jste mohli vídat v seriálu Eliška a Damián (viz úvodní video), je rovněž znamenitou dabérkou. Jejím hlasem promlouvá například Susan Sarandon, Helen Mirren, Meryl Streep či Annie Girardot.

Dana Syslová v seriálu Eliška a Damián ztvárnila babičku hlavní hrdinky:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.