Celebrity

11. srpna 2023 16:00

Tomáš Durčák

Životní zážitek a slzy v očích. Leoš Mareš vzal syny na starou trasu Inků v Peru

Čtyři dny, čtyřicet tři kilometrů peruánskými Andami, spaní ve stanu přímo v horách a na závěr unikátní pohled na jeden z nových sedmi divů světa z takzvané Sluneční brány. Přesně takový zážitek připravil letos v létě Leoš Mareš (47) svým dvěma synům Jakubovi (17) a Matějovi (14). A jak ukazují fotky a videa, byl to zážitek, který nakonec vehnal do očí slzy i slavnému moderátorovi.

O tom, proč zrovna Peru, Andy a Machu Picchu, se Leoš Mareš svěřil až v samotném závěru, kdy popsal, že tuto cestu se svými syny ve skutečnosti plánoval posledních pět let. „Před pěti lety jsem byl na Machu Picchu s manželkou. Fotili jsme to krásné místo a najednou jsme vysoko nad námi viděli skupinu lidí. Zeptal jsem se našeho průvodce, co to je, kde to jsou. Byly to tak dva kilometry od nás, nahoře na horizontu,“ začal vyprávění moderátor na svém Instagramu.

„‚To je Sluneční brána, tam vyjdou ti, kteří absolvují Inka Trail,' řekl náš společník a já hned vyhrkl: ‚Co je to Inca Trail?'‚To jdete několik dní po horách, po starobylé cestě Inků, spíte ve stanech, a nakonec vyjdete právě tam… na puncu Inků. Sluneční brána je navíc určena pouze pro lidi, kteří jdou Inka Trail, nesmí se tam vystoupat odsud. Tam odtamtud Inkové v dávných dobách scházeli dolů do Machu Picchu,' odpověděl zkušeně,“ pokračoval své vyprávění Mareš.

„Fascinovaně jsem na něj zíral. Byl jsem úplně uhranutý. A tenkrát v tom roce 2018 jsem si řekl, že to musím jednou zažít. Tam nahoře chci jednou stát a zažít ten pocit, jak se pod vámi po několikadenní strastiplné cestě najednou zjeví bájné Machu Picchu. Počkám, až kluci povyrostou a dáme ten Inca Trail spolu,“ dodal Leoš, který na svých sociálních sítích celou pouť až k divu světa pravidelně sdílel.

Leoš Mareš je od loňska trojnásobným tatínkem, s manželkou Monikou se jim narodila dcera Alex:

Dle fotek, videí a stories si Leoš se syny, kterým asistoval zdejší průvodce a skupinka nosičů, která jim pomáhala se stany a dalším vybavením, celou pouť nesmírně užil. Byť při ní zažili i perné chvíle. „Jakub, když už nemohl jít dál, začal dokonce zpívat. Ale když nemůžeš, přidej víc,“ popsal krizovou situaci staršího syna moderátor a přidal i podobnou silnou chvíli toho mladšího. „Do tábora zůstává jen 10 metrů a Matěj se rozplakal. Z únavy, z vyčerpání a z toho pocitu, že je na konci dnešní cesty a už nemusí jít dál,“ popsal pyšný otec náročnou výzvu, kterou sobě i synům nadělil.

Čtyřdenní trek peruánskými Andami, během nějž trávili jednu noc až ve výšce 3763 metrů nad mořem, kde teploty klesly i pod bod mrazu, však nakonec 10. srpna úspěšně dokončili a stanuli v bájné Sluneční bráně Inků. Leoš se syny dorazil na místo krátce po 13. hodině a rozhodl se, že na kouzelné místo vstoupí přesně ve 13:13 hodin. Jak ukazuje video na jeho Instagramu, šlo pro něj i jeho syny o nesmírně silný, emoční okamžik, při němž mu do očí vyhrkly slzy.

Celá výprava navíc zaznamenala obrovský pozitivní ohlas u fanoušků, kteří Leošovi, Jakubovi a Matějovi na dálku drželi palce a prožívali vysokohorskou výpravu s nimi. Závěrečné video pak zdobí stovky komentářů nadšených i dojatých sledujících. Někteří Marešovi gratulují a přejí nezapomenutelný, životní zážitek se syny, jiní mu poděkovali za inspiraci s tím, že si tenhle výšlap rozhodně budou chtít zkusit taky. Jak ukazují poslední stories úspěšného moderátora, promotéra a influencera, nyní už jsou zpět v civilizaci, Machu Piccchu nechali za sebou a užívají si zasloužený odpočinek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.