Zlata Adamovská o zásnubách s Petrem Štěpánkem: Ano mu řekla v horečkách v Africe

7 pádů Honzy Dědka (15) - Adamovská a Štěpánek

Herci Zlata Adamovská a Petr Štěpánek jsou svoji už devět let. Dohromady je dala debata o vrtačkách a zásnuby probíhaly v Keni při vyhrocené situaci.

Herecký pár Zlata Adamovská a Petr Štěpánek spolu brzy oslaví deset let. Dohromady je dalo seriálové natáčení. Znají se ale mnohem déle. Už v roce 1981 spolu natočili pohádku O stříbrném a zlatém vajíčku. „Nepamatuju si ji,“ přiznává Petr Štěpánek, kterému skutečně tohle setkání s jeho současnou ženou vypadlo z hlavy. „Představte si, že tu pohádku si Petr opravdu nepamatuje. Takovou kočku dostane pak nakonec do náruče. Skončili jsme spolu u pece. A on si to nepamatuje,“ říká na oko pobouřeně Zlata Adamovská.

Štěpánek neměl na holky čas. Adamovská myslela, že je podivín

„Musíte si uvědomit, že já jsem v té době točil tak tři pohádky za sezonu. Šel jsem z jedné do druhé. Mladé holky mi režiséři pořád dávali a já neměl čas,“ hájí se Štěpánek, který si v té době krásné Adamovské ani nevšiml.

Na první setkání vzpomíná i herečka, které byla jedna věc podezřelá. „Bylo to divný, tehdy po mně nevyjel. Když se ocitne mladá herečka v terénu, ty ataky v začátcích prostě jsou. Petr po mně nevyjel a to mi bylo podezřelý. Já jsem v té době měla svého kluka, takže mě to netrápilo. Ale říkala jsem si, jestli není trošku divnej,“ směje se Adamovská v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který můžete vidět ve středu ve 21:35 na Primě.

Štěpánek se brání. „Nebyl jsem divnej, byl jsem normální, ale měl jsem v merku jiná děvčátka,“ vysvětluje. Podruhé je dohromady svedl televizní film Růžový Hubert. „Ani tam nepřeskočila žádná jiskra. Fakt nic. Nikdy mě nenapadlo chtít herce. Jsou takoví sebestřední, furt řeší, jestli jsou na fermanu, co hráli. I to povídání bylo jenom o práci. To jsem nechtěla, nikdy jsem žádného herce neměla ani v merku. Byly jiné profese, které mě zaujaly… Takže odříkaného největší krajíc. A pak Petr přišel, povídal si se mnou u plotu při natáčení v pauze. Ale ne o herectví,“ prozrazuje Adamovská, která prožila krátké manželství s Vadimem Petrovem a následně žila dlouhá léta s novinářem a spisovatelem Radkem Johnem.

Klíčový moment vztahu Adamovské a Štěpánka

Klíčový moment, který rozhodl o společné budoucnosti Adamovské a Štěpánka, byla debata, která se netýkala herectví, ale zcela jiného tématu. O čem se bavili během natáčecí pauzy? „O vrtačkách. Oba dva jsme kutilové. Říkáme si Pat a Mat,“ vysvětluje Štěpánek. „Doma se pereme o vrtačku. Opravdu ale. Včera jsme zrovna vrtali pod schody policový systém. Tam je to fakt složitý – v našem věku tam ležet, klečet a vrtat. Těžší kousky jsem dostala na starost já, protože jsem ohebnější. Pak jsme nařezali prkna, položili a bylo to úžasný,“ doplňuje ho Adamovská.

Je vidět, že ti dva mají opravdu krásný vztah, během kterého se ještě ani jednou nepohádali. „My jsme se vyhádali v minulých vztazích,“ vysvětluje Adamovská, která Štěpánkovi řekla své „ano“ v horečkách. „V Keni. O půlnoci na Silvestra. Zlatka měla bohužel čtyřicítku horečku,“ vzpomíná Štěpánek.

„Ale to já mám často, když je prudká změna teplot. Zrovna to vyšlo na Silvestra. Chtěla jsem vydržet do půlnoci, když už mám zážitek být v Keni na Silvestra. Petr popíjel a najednou spadl na zem na kolena. Říkala jsem si, že přebral a že ho v té horečce asi neodnesu. Vtom romanticky vytáhl krabičku, nabídl prsten a jestli si ho chci vzít. V té horečce jsem řekla ano,“ říká Adamovská s tím, že rozhodně nelituje. Adamovská se nedávno bála o život kvůli šílenému fanouškovi.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.