Zpěvačka DJ BoBa dává příliš malé porce. Místo houslistky přijde návrhářka Burešové

Rajčatová polévka - Prostřeno! S29 (25)

Pátečního vaření se ve speciálu soutěže amatérských kuchařů s muzikanty ujme zpěvačka Kateřina Mátlová. Ta se nestydí přiznat, že v kuchyni netráví tolik času a vaří spíše jednodušší pokrmy. Stručné bude i její menu, které nechá soutěžící na pochybách, co dostanou na talíř.

Soutěž amatérských kuchařů v pátek vyvrcholí u zpěvačky Kateřiny Mátlové, která si kvůli zahraničním projektům někdy nechává říkat Kate Matl. Nejznámější je její spolupráce s popovým hudebníkem DJ BoBem, který byl na vrcholu kariéry v devadesátých letech. Její okolí jí radilo, aby do Prostřeno! šla. V kuchyni je sice začátečnice, ovšem s chytrým hrncem a správnými recepty se jí podaří vykouzlit zajímavé pokrmy. V menu hostům slibuje – tuňáka, mango, avokádo, jako polévku rajčata, stracciatella a pesto, hlavní chod arborio, lišky, parmazán a na závěr čokoládu a ovoce. Soutěžící budou při čtení menu zmatení. „Tady někdo chce hodně zvítězit, ale uvidíme, zda to bude stačit,“ prohlásí Karolína.

Markéta v pátek kvůli pracovním povinnostem nedorazí a pošle za sebe módní návrhářku Martinu Pipkovou Loudovou. Ta šije například pro Evu Burešovou a jak uvidíte vpodvečer na prima+ a na obrazovce, do party rychle zapadne. Vaření nebude pro Kateřinu nijak složitá záležitost. Polévku uvaří podle návodu v chytrém hrnci, místo namáhavého strouhání hodí čokoládu nebo parmazán do výkonného mixéru. Mango na předkrm zase nakrájí pomocí mřížkového kráječe jako od Horsta Fuchse.

Podívejte se na záhadné menu a jak jej soutěžící komentují:

Sýr kouká z pusy a jídlo je jako „z pytlíku“

Po příchodu hosté dostanou skleničku šampaňského a pobaví se při kouzelnickém vystoupení. Úkolem týdne je tentokrát pochoutka z fesťáku. Soutěžící se budou divit, co jim přistane na stůl. Zapečený chléb s dipem na žádné hudební akci neviděli. Každopádně to bude vhodná příloha k předkrmu. Kateřina navrství na sebe tuňáka, mango a avokádo, všechno jen jemně dochucené. Ondřej nemusí mořské plody, Jakub s Karolínou si naopak pošmáknou. Rajčatová polévka soutěžící docela potrápí. Bude servírovaná ve skleničce s takovou náloží sýra, že se bude špatně jíst.

„Přišlo mi neestetické, že mi sýr kouká z pusy,“ řeší Martina. „Chuť polévky byla velmi rajčatová. Takový rajčatový protlak,“ shodí snažení hostitelky Ondřej. Ten bude i díky malým porcím pořádně hladový. Malý kopeček rizota jako hlavní chod mu nestačí a dvakrát si přidá. A není sám. Ani Jakubovi malá porce nestačí a řekne si o přídavek. Martině naopak hlavní jídlo připomíná rizoto z pytlíku. Dezert bude chutnat jako pudink z hořké čokolády, takže nenadchne ani neurazí. Nenechte si v pátek ujít, kolik si Kateřina vyvaří bodů.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima Prostřeno! speciál Ondřej Bábor Karolína Krézlová prima+ Kateřina Mátlová Jakub Moulis Martina Pipková Loudová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.