Zpěvák Michal Hrůza v Praze zneškodnil násilníka. Hledají se další poškození a svědci

Zpěvák Hrůza zneškodnil útočníka

Zpěvák Michal Hrůza (51) před pár dny zpacifikoval násilníka (23), který v Praze napadl několik žen a dětí a v batohu měl nože. Mezi napadenými byla i zpěvákova manželka. Policie nyní prosí, ať se ozvou i další případní poškození nebo svědci.

Pět žen a dvě děti, z nichž jednomu je teprve devět let, napadl v Praze 6 třiadvacetiletý agresor v pondělí 3. 4. kolem 19. hodiny. Pohyboval se v ulicích Verdunská, Bubenečská, Raisova a také na dětském hřišti na Puškinově náměstí. „Útočník k poškozeným, kteří se navzájem neznali, přistoupil a udeřil je pěstí do obličeje,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk s tím, že útoky proběhly na různých místech a oběti utrpěly různá zranění.

„Běžel jsem po protějším chodníku. Když jsem usoudil, že bych mohl mít fyzickou převahu, přeběhl jsem silnici, z boku jsem ho napadl a zpacifikoval,“ popisoval dle Novinky.cz událost Michal Hrůza. Mezi napadenými měla být i jeho manželka Linda Vágnerová. Násilníka předal zpěvák policii, která na místo přijela na zavolání lidí přítomných při incidentu.

„Když jsem ho držel, volal, co se to děje, tvrdil, že nic neudělal,“ popsal Hrůza. Později se u výslechu ukázalo, že útočník měl v batohu čtyři nože. Skončil v psychiatrické léčebně a kriminalisté se zabývají motivem jeho chování, ale také pátrají po dalších možných obětech.

„Zjistili, že minimálně v jednom případě byla takto napadena i jedna zatím neztotožněná holčička, kterou bychom nyní potřebovali kontaktovat. Jestliže ji někdo zná nebo se třeba o tomto napadení někomu svěřila, ať se nám ozve na linku 158,“ sdělil mluvčí policie a přidal prosbu, ať se ozvou i další případní poškození nebo svědci.

Sdílejte článek