Seriály a filmy

27. října 2024 06:00

Kisa Císařová

Zrádce Lucas se hroutí. Ve hře se ukazují hodný a zlý polda

Zrádce Lucas se hroutí. Už je to "too much", říká a hru přestává zvládat (Zrádci 6. díl)

Není to zdaleka tak jednoduché, jak se to před zahájením hry většině jeví. Intrikovat, taktizovat, „zabíjet“ své spoluhráče a především lhát jim do očí je totiž denním chlebem těch, kteří v celosvětově oblíbené detektivní hře dostanou roli Zrádců. A zatímco Zrádce Lucas (32) už to přestává zvládat a před kamerou se mu z očí derou slzy, policisté Martin (32) a Obinn (37) hrají tak, že na spoluhráče působí ve stylu hodný a zlý policajt.

Ranní setkání přeživších hráčů u snídaně má v šestém díle detektivní hry obzvlášť hořkou příchuť pro Lucase. Jeden ze dvou zbývajících Zrádců totiž jen těžko zvládá svou úlohu. „Já mám nervy pořád na uzdě. Mám pocit, že už je to takzvaně too much,“ svěří se svým spoluhráčům u snídaňového stolu Lucas, který má v tu chvíli očividně slzy na krajíčku. Naštěstí pro něj jsou v tu chvíli společně s ním v hradní místnosti jen další dva lidé.

Přečtěte si také, co o Zrádcích po opuštění hry řekl Luděk Staněk. Prozradil i svůj tip na vítěze

„Mě už to strašně tíží těm lidem lhát. V životě by mě nenapadlo, že to bude tak moc těžké. Opravdu jsem si je oblíbil, jsou úplně úžasní. Jde mi to těžko se s nimi i jen nějakým způsobem bavit,“ svěří kameře při samostatné zpovědi Lucas a z očí se mu spustí proudy slz.

„Tak, a to jsem nechtěl. To jsem nechtěl přesně. To je teda,“ zavzlyká barber Zrádce a kapesníkem si otře oči. Že je pod psychickým tlakem, pak Lucas nedokáže skrýt ani před ostatními spoluhráči v průběhu dne. Projeví se to během konverzací, které se odehrávají na hradě Křivoklátě, než se všichni účastníci detektivní hry Zrádci vydají plnit další společný úkol. „Je to pro mě těžké tady být v tom kolektivu. Už je to dlouhé, je to pro mě náročné,“ svěří se Lucas v hloučku tvořeném dalšími třemi hráči. „Byl bych i rád, kdyby mě večer všichni napsali, protože už to asi opravdu neunesu jim tady tak lhát,“ svěří Lucas v soukromí kameře.

V pozici hodného a zlého policajta se aspoň v očích spoluhráčů ocitají Martin a Obinn. Dva muži v reálném životě vykonávající stejnou profesi, a sice strážců zákona, se svým chováním ve hře dostávají na úplně opačnou stranu popularity a obliby. Tuňák své antipatie k Obinnovi neskrývá před všemi hned u snídaně, svůj nepříjemný pocit z Obinna dvěma dalším hráčům svěří pokerová hráčka Kristýna. Netuší ovšem, že v tu chvíli mluví se Zrádkyní Nicole. „Mám tě na mušce,“ zahlásí dost nešikovně Obinn směrem ke Kristýně po snídani. A když sám odtuší, že nevolil správná slova, Kristýna mu jeho domněnku potvrdí: „To znělo hodně blbě.“

Postupem dne se ukazuje, že s Obinnem už nikdo své postřehy a podezření sdílet nechce, naopak on se stává centrem všudypřítomných teorií o tom, kdo je Zrádce. I jeho kolega a kamarád Martin, který Obinna jinak drží, v jednu chvíli zaváhá. „Obinne, soustřeď se teď na mě. Jsi zrádce?“ zeptá se Martin napřímo a přede všemi během nočního rokování u kulatého stolu. Jak to dopadne a koho účastníci detektivní hry Zrádci tentokrát pošlou do vyhnanství? Zjistíte v neděli večer na Primě nebo již nyní na prima+.

Zrádci a Věrní. Kdo je kdo?

1 8 Který z hráčů se stal první obětí vraždy Zrádců?

2 8 Kdo jsou skuteční Zrádci?

3 8 O kterém z vyřazených byl Jan Tuna alias Tuňák přesvědčený, že je jasným Zrádcem a označil ho?

4 8 Který ze Zrádců zradil kolegu Luďka a označil ho při konkláve?

5 8 Který ze Zrádců vzbudil u soutěžících svým neupřímným chováním a roztěkaností největší podezření?

6 8 Čím dosud nejvíce šokovala při hře Nicole snad všechny soutěžící?

7 8 Jak znělo jedno ze zásadních doporučení moderátora Zrádců Vojtěcha Kotka soutěžícím?

8 8 Koho zavraždili Zrádci druhou noc a proto si už nezahrál ve třetím dílu?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Sdílejte článek
Štítky snídaně Martin Růžička TV Prima videokamera Křivoklát Lucas Zrádci Obinn Lucas Šimon

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 10. 2024

Práce, kterou je třeba udělat, se může týkat peněz, investic a dalších finančních záležitostí. Vaše mysl je obzvláště rychlá a je pravděpodobné, že vše zvládnete dobře. Zvláště užitečné se vám budou zdát technologie. Možnost významného finančního zisku je silná, stejně jako kariérní postup. Příznivé jsou také přátelství, milostné záležitosti a rodinné vztahy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.