Seriály a filmy

18. října 2024 14:45

Kisa Císařová

Křik i slzy mezi zrádci! Tuňák seřval Jana, Maruška i Sarah se zhroutily v slzách

Srovnej si to se svědomím a Bohem! Rozzuřený Tuňák drsně zaútočil - Zrádci (5)

Tahle detektivní hra zkrátka není pro slabé povahy. Přesvědčovat se o tom postupně začínají i její účastníci. A u každého z nich se skutečnost, že mají „nervy na pochodu“, projevuje jinak. Zatímco někteří vyráží do útoku silnými slovy, jiní se pod tlakem nedokáží ubránit slzám.

Jediných pár minut klidu aneb ticho před bouří. Tak by se dal popsat začátek každého dílu detektivní hry Zrádci, kdy se u snídaně vždy potkají „přeživší“ a společně se radují z dalšího dne, který ve hře dostali. V pátém díle se ale snídaňová pohoda velmi rychle zvrhne v obrovskou hádku mezi dvěma Jany – Tunou (51) a Zrzavým (50). „Budeš mít se mnou těžký problém,“ oboří se na Jana Tuňák. Ten videomakerovi nemůže zapomenout, že se předchozí den během vykopávání spoluhráčů z hrobu rozhodl bez porady s ostatními změnit pořadí vysvobozovaných.

„Já ti nevěřím, nezlob se na mě! Srovnej si to se svým svědomím a s Bohem. Zkus se zamyslet, co by ti řekl ten nahoře,“ zaútočí Tuňák na Janovu víru v pátém dílu detektivní hry Zrádci, kterou uvidíte v neděli večer na Primě nebo již nyní na prima+.

Téměř se zdá, že od chvíle, kdy se Marie (40) rozhodnutím Zrádců ocitla zakopaná v hrobě, se do hry začala daleko víc zapojovat. A nechala se pořádně vtáhnout i emocionálně. Při dopoledním rozhovoru před společnou misí se tak neubrání slzám, když se nechá zmanipulovat ve hře šikovně postupující a ve svůj prospěch manipulující Zrádkyní Nicole (26). „Byla bys hodně dobrá zrádkyně, ale u tebe mě přesvědčily dvě věci,“ začne Marie svůj proslov směrem k Nicole a dá tak jasně najevo, že blondýnku absolutně neprohlédla. Naopak ji ujistí, že je přesvědčená, že je Nicole ve hře věrná a nikoli Zrádkyně.

„Tady jedou lidi hodně přes hlavu, já to jedu přes srdeční čakru. Prostě takhle to mám. Jinak to neumím,“ svěří se Marie, která očividně chtěla pokračovat, nicméně ji přemůžou slzy a musí tak přestat mluvit. „Je dost možné, že se neprobudím zítra,“ vysloví svou obavu po západu slunce roztřeseným hlasem mladá věrná Sarah (20). „Musíme to zjistit ještě dneska,“ svěří v slzách své odhodlání potvrdit si, jestli je její podezření na jednoho ze Zrádců správné či nikoli. Tahle hra zkrátka nenechává hráče v klidu. Už dávno je pryč pocit, že je to přece „jenom hra“. Tohle je totiž boj o život.

Jak dobře znáte největší zrádce v dějinách lidstva? Vyzkoušejte se v jednoduchém kvízu:

Největší zrádci v dějinách lidstva

1 10 Jakým činem Jidáš Iškariotský podle synoptických evangelií vyzradil Ježíše zástupu Římanů, kteří ho přišli zatknout?

2 10 Boleslav I. zvaný Ukrutný se stal knížetem jen proto, že zradil a nechal 28. září v roce 935 podle zabít:

3 10 Koho podle české pověsti o Dívčí válce zradila sličná Šárka, když se nahá nechala připoutat ke stromu, aby zde svedla svého osvoboditele s družinou a vlákala je tak do pasti amazonek.

4 10 Známý policejní konfident Rudolf Mrva (1873-1893) křivě svědčil proti jakému radikálnímu pokrokovému hnutí?

5 10 Který český výsadkář zradil kamarády parašutisty, stojící za atentátem na Reinharda Heydricha a šel je v roce 1942 udat gestapu?

6 10 Jak se jmenoval politik a dlouholetý blízký přítel římského vládce Julia Caesara, který se nechal přesvědčit senátorem Cassiem k vladařově vraždě v roce 44 př. n. l.

7 10 Zradit člověka může nemusí jenom jiný člověk, ale třeba vlastní tělo. Jaký orgán zradil Bruce Spreengsteena při jeho letošním turné a musel kvůli tomu zrušit i koncert v Praze?

8 10 Hudební skladatel Ludwig van Beethoven postupně zcela přišel o...

9 10 Vybavíte si, čemu se náš legendární zpěvák Karel Gott v životě vyhýbal kvůli opakované hlasové indispozici?

10 10 Který z českých králů, přezdívaný Liška ryšavá, zradil Mistra Jana Husa, jak se nejčastěji traduje?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Sdílejte článek
Štítky napětí FTV Prima lež zrada Jan Tuna Nicole Šáchová prima+ Zrádci detektivní hra Leona Qaša Kvasnicová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.